Para kazanmak için perakende ürün alıp satmak yerine, üretim yapmak size daha gerçekçi kazançlar sunacaktır. İster online isterseniz de bir dükkanda satış yapın. Ürünü siz üretmediğiniz sürece kar marjınız hep sınırlı kalacaktır. Bunun bilincinde olanlar için imalat fikirleri başlıklı bir makale oluşturdum. Üretim yapmak istiyorum, ne üretebilirim diyorsanız ve aklınızda hala bir fikir yoksa, aşağıda yer alan imalat fikirleri sizlere yol gösterici olabilir. İster evde, ister atölye de ya da isterseniz fason olarak üretimini yapabileceğiniz bir çok ürün mevcut. Yapmanız gereken tek şey üretim fikirleri ile ilgili istekli ve kararlı olmak.
Makale içerisinde yer alan bir çok imalat fikrine karşı yabancı olabilirsiniz. Bu oldukça normal bir durum. Basit görünüp hemen üretime başlayayım, ya da bu zor, bunun üretimi ile uğraşılmaz diyebileceğiniz fikirlerde mevcut. Ancak bakış açınızı üretimin zorluğundan uzak tutun. Önemli olan sizin bu imalat fikirleri için ayırabileceğiniz sermaye ve piyasada ki rekabet koşuludur.
Örneğin; Sabun üretimi, mum üretimi ya da reçel üretimi yapmak size oldukça kolay gelebilir. Bunun için herhangi bir eğitim görmenize de gerek yok diyebiliriz. Ancak bu ürünleri üretip satanların sayısı da çok. Bu hem rekabetin hem de reklam maliyetlerinin artmasına neden olacaktır. Bu nedenle üretim yapmanın kolaylığından ziyade, pazar payını ve rekabetini araştırın. Üretim fikri konusunda karar verdikten sonra ise gerekli eğitimi alın. Emin olun eğitim aşamasında tüm iş planı kendiliğinden gelişecektir.
Üretim Yapmak İstiyorum Ne Üretebilirim
Evde, atölye de ya da fabrikada ne üretebilirim diyenler için 120 adet küçük imalat fikirlerini aşağıda sıraladık. Bu imalat fikirleri, başlangıç aşamasında özellikle Instagram’da, Facebook’ta ve Pazaryerlerinde ürün satmak isteyenler için idealdir. Belirli bir takipçi kitlenizin olmaması başlangıç aşamasında sizi endişelendirmesin. Ne üretebileceğinize sadece aşağıdaki soruları kendinize sorarak karar verin.
- Ne kadar sermaye ayırabilirim?
- Ürün için rekabet durumu nedir?
- Reklam için bütçe ayırabilir miyim?
- Eğitim alarak üretim yapabilir miyim?
- Rakiplerimden daha iyi olmam mümkün mü?
- Fiyat avantajı sunabilir miyim?
- İnsanlar neden bu ürünü benden satın alsınlar?
- Kaliteli üretim yapmak için ne yapabilirim?
- Yeterli kar marjı sağlayabilir miyim?
- Bu işi yaparak hedeflerimi gerçekleştirmem mümkün mü?
Küçük İmalat Fikirleri
Bir üst başlıkta yer alan sorular sadece başlangıç aşaması. Bu soruları daha da çeşitlendirmek mümkün. Tabi bu soruları kendinize sormadan önce, aşağıda yer alan imalat fikirlerinden kendinize uygun olanları belirleyin. Sonraki aşamada ise bu tarz sorular ile üretim fikirleri arasından eleme yapın. Şimdi yerli ve yabancı kaynaklardan araştırdığımız küçük imalat fikirleri listesini sizlerle paylaşalım.
1.Keçe İğneleme Sanatı
Türkiye’de olmayan imalat fikirleri arasında yer alır. Yurtdışında bu sanata Needle Felting, yani keçe iğneleme sanatı adı verilir. Etsy gibi sitelerde 40 Euro ile 300 Euro arasında alıcı bulur. Tabi bu sanatın kalitesine bağlıdır. Bu üretim fikri ile Türkçe kaynak bulmanız biraz zor. Ancak Youtube üzerinden bir çok yabancı eğitim videosu mevcut. Bu videolarda ne kadar çok iğneleme yapılırsa, ürünün bir o kadar kaliteli olacağını görebilirsiniz. Tabi bu da elde edeceğiniz geliri etkilemektedir.
2.Butik Sabun Üretimi
Makale başlangıcında sabun üretiminin oldukça kolay olduğundan bahsettim. Evet, sabun yapmak için ihtiyacınız olan su + yağ + kostik hammaddeleridir. Geri kalan malzemeler ise sadece pişirme ve süsleme için gerekir. Üretimi bu kadar basit olan sabun üretiminde, para kazanmak için farklı tasarımları sunmanız gerekiyor. Resimde yer alan tarzda sabun yapmak size şimdiden zor gelebilir. Ancak işe başladığınız zaman emin olun her şey ip söküğü gibi gelmeye başlayacak. Yeter ki kendinize denemek için fırsat yaratın. Instagram üzerinden butik sabun satışı yapan bir çok sayfa görebilirsiniz. Bu sabun fiyatları ortalama 20 TL’den başlıyor.
3.Amigurimi Üretimi
Instagram’da bayanlar arasında en popüler olan imalat fikirleri arasında yer alır. Tabi popülerliği Sütaş sütün bir reklamında oynatılan Amigurimi inek ile başladı. Tüketiciler arasında amigurimi ile yapılan ürünler doğal oyuncak olarak tanımlanmaya başlandı. 25 cm’lik bir ürünün yapımı usta ellerde en fazla 2 saatlik bir zaman dilimini almaktadır. Sermayesiz ne üretebilirim diyen ev hanımları için en uygun imalat fikirleri arasında yer alır. Ülkemizde gelişmiş olan bu örgü sanatı ile ilgili internette bir çok kaynak mevcut. Daha detaylı ürün bilgisi için Instagram’daki amigurimi örgü bebek başlıklı sayfayı inceleyebilirsiniz.
4.Butik Ekmek Üretmek
Butik ekmek üretimi konusuna daha önce yeni iş fikirleri başlıklı makalemde değinmiştim. Evinizde ya da bir atölye de butik ekmek üretimi yaparak para kazanmanız mümkün. Çevrenizde bulunan dönerci işletmelerini mercek altına alın. Bu işletmeler tombik ya da tandır adı verilen yuvarlak ekmekleri özel olarak ürettirmektedir. Bu ekmeklerin yapımı oldukça kolay. Ancak maalesef bir çok işletme tedarik açısından sorun yaşamaktadır. Nedeni ise üretimde farklılığın olmaması. Örneğin; Hıçkırık Döner markalı işletmenin tombik ekmeği ile sıradan bir dönercinin ekmeklerini inceleyin. Aradaki farkı görünce hak vereceksiniz.
5.Hazır Meze Üretmek
Tekel bayileri, restoranlar, büyük marketler ve özel gün organizatörleri gibi bir çok işletme tarafından hazır meze tedariği yapılır. Ancak hazır meze konusunda maalesef oldukça talihsiz sayılabiliriz. Hem ürün sunumları hem de lezzet açısından vasat işletmeler mevcut. Örneğin; Türk yemeklerinden yer alan yaprak sarma küçük ve ince sarılır. Ancak hazır satılan mezelerde 3 parmak kalınlığında ve tadı tuhaf yaprak sarmalar mevcut. Kuru et, haydari vb. diğer ürünlerde de aynı sorun mevcut. Eğer meze üretimi konusunda sektöre yeni bir lezzet katarım diyorsanız, değerlendirebileceğiniz bir alan. Üretip, toptan satış yapmak size yüksek gelir getirecektir.
6.Hediye Kutusu Yapımı
2020 – 2021 yılının en revaçta olan imalat fikirleri arasında yer alır. Altın arayan değil, altın arayana kürek satan para kazanır örneğini hatırlayın. Bu makalede yer alan tüm fikirler, hediyeye dönüştürülmek için kutuya ihtiyaç duyar. İnstagram’da ya da bazı web sitelerinde bu hediye kutularını görebilirsiniz. Ancak bu kutular için matbaada minimum 1000 adet üretim yaptırabilirsiniz. Üretim maliyetinin düşük olması için. Ancak sermayesi az olan girişimciler 15 TL’den 1000 Adet almak yerine, 25 TL’den 100 adet satın almayı tercih ediyor. Aradaki 10 TL ise bu girişimcilere bu kutuları paylaştıran üreticilere gitmektedir. Gerekli yatırımı yapabilirseniz hediye kutuları ile çok yüksek gelir elde edebilirsiniz.
8.Sublimasyon Kupa Bardak
Sublimasyon baskı makinesi yardımı ile yapılabilecek en kolay küçük imalat fikirleri arasında yer alır. Baskıya hazır kupa bardak, hazır tasarımlar ve sublime baskı makinesi ile kısa zamanda üretime geçebilirsiniz. Tabi bu fikri uygulayan bir çok girişimci mevcut. Eğer kupa bardak üretimi, aklınıza yatıyorsa, sizi farklı kılacak olan tasarımlardır. Bionluk sitesi üzerinde anlaşma yapabileceğiniz bir çok tasarımcı mevcut. Size özel 100 adet tasarım yaptırmanız en fazla 1000 TL’ye mal olacaktır. Bu tasarımları ise uzun yıllar kullanıp, pasif gelir elde edebilirsiniz.
9.Cam Çerçeveli Baskı Yapımı
Trendyol üzerindeki satış verilerini ya da kategorileri incelediğiniz zaman, ev dekorasyon ürünlerinin ne kadar sattığını görebilirsiniz. Evet, en çok satış ev dekorasyon ürünlerinde. Tablo, saat, duvar süsleri gibi ürünler yüksek satış rakamlarına sahip. Bu kategoride satış rakamları kadar satıcı sayısı da yüksek. Bu kadar satıcının arasından sıyrılmak için de farklı tasarımlarda ürün sunmalısınız. Sıradışı çerçeveye sahip, baskılı cam tablolar sizi farklı kılabilir. Ürün temini sonrasında, fason UV baskı yapan bir firma ile anlaşıp, imalat aşamasına geçebilirsiniz.
10.Hediye Setleri Oluşturmak
İlk maddede yazmış olduğum hediye kutularını popüler yapan hediye setleri olmuştur. Renkli kutuların içine serpilen kırpıntı kağıtların üzerine bir takım hediyeler yerleştirilir. Tabi bu hediyeler için farklı konseptler tasarlanır. Örneğin; kız arkadaş, sevgili, anne ve babaya gibi farklı hediye kombinasyonları. Minimum satış fiyatları ise 200 TL’den başlamaktadır. Uygulanabilirliği en kolay küçük imalat fikirleri arasında yer alır. Güzel olan tarafı ise kurumsal firmalardan toplu siparişler gelmesi. Instagram’da bu alanda oldukça başarılı olan Zeta_Collection sayfasını inceleyebilirsiniz. Şuan bireysel satışlardan çok kurumsal toplu satışlara odaklanmış durumdalar.
11.Telefon Kılıfı Baskılamak
Cep telefonu pazarı yelpazesi ne kadar geniş ise, kılıf sektörü de o kadar geniş. Kırılma, yıpranma, kullanım kolaylığı ve çiziklere karşı telefon kılıfı kullanmak şart. Tabi herkesin standart bir telefon kılıfı kullanması beklenemez. Baskıya hazır hali 2 TL’den satılan telefon kılıfları, minimum 30 TL’den satılmakta. Üstelik talepte oldukça yüksek. Yapmanız gereken sublime baskı makinesi ile satın alacağınız hazır tasarımları baskılamak. Pazaryerleri ve sosyal medya bu ürünleri satmanız için en iyi mecralar.
12. Mum Üretimi
Hammaddesi parafin olan mumun üretimi oldukça pasit. Sıfırdan parafin yardımıyla mum üretmek zorunda da değilsiniz. Hazır eritmelik mumlar satın alıp, esans ve renk ekleyerek tasarım mum üretimi de yapabilirsiniz. Tüm üretim fikirlerinde olduğu gibi, farklı tasarımlar gelir elde etmenizi sağlayacaktır. Bugünlerde şirin kavanozların içerisine doldurulan mumlar oldukça popüler. Ekleyeceğiniz farklı esanslar ürettiğiniz mumlara zenginlik katacaktır. Müşteri sadakati açısından kaliteli üretim yapmaya özen göstermelisiniz.
13. Sabundan Meyve Üretimi
Uzun yıllardır hediyelik eşya sektöründe yerini almaktadır. Dışardan bakıldığında meyve sabunlarını yapmak size zor gelebilir. Ancak her işin bir tekniği olduğunu unutmayın. Özellikle şehirler arasındaki mola yerlerinde satılan bu meyve sabunları, o bölgenin yerel sakinleri tarafından yapılmaktadır. İsmek ya da farklı mercilerden bu konuda kurs alıp kendinizi geliştirebilirsiniz. İşin güzel yanı ise, bu tarz ürünlere yurtdışından yüksek talep gelmesidir. Türkiye’de 50 TL’ye satacağınız hediyelik paketi yurtdışına, 500 TL’ye satabilirsiniz.
14.Bekçika Çikolatası Üretmek
Hem görüntüsü hem de lezzeti ile paha biçilemez bir ürün. Butik pastaneler ya da online satış yapan siteler üzerinden bu ürüne ulaşabilirsiniz. Belçika çikolatası müdavimleri düzenli olarak bu ürün satın almaktadırlar. Yani lezzeti tutturulmuş bir Belçika çikolatası ürettiğiniz zaman, sabit müşteri sirkülasyonu edinebilirsiniz. Tabi bu çikolatayı yapmak ve tadını tutturmak kolay değil. Bunun için bir workshopa katılabilir ya da eğitim almayı düşünebilirsiniz. Belçika çikolatası premium bir ürün olduğu için maliyetinin yüksek olması sizi endişelendirmesin.
15.Makaron Üretimi
Belçika çikolatası gibi makaronun da müdavimleri mevcut. Badem unu ve pudra şekeri kullanılarak yapılan bu ürün hem görünüş hem de lezzet açısından ilgi çekici. Yapımı bir çok üründen zor. Ancak Youtube üzerinden makaron yapım videoları izleyerek dahi üretime başlayabilirsiniz. 1 adet makaronun yapım maliyeti 1-2 TL arasında değişirken, satış fiyatı ise en az 6 TL’dir. Bir çok online satış sitelerinde makaron ile süslenmiş ürünler görebilirsiniz. Ayrıca üretime başladığınız da yakın bir zamanda toplu sipariş talebi alacağınıza emin olabilirsiniz.
16.Butik Sirke Üretmek
Ev yapımı ya da doğal sirke üretimi yapan bir çok Instagram sayfası ile karşılaşabilirsiniz. Evde üretimi kolay olan bir üründür. Tabi zahmeti ayrı bir konu. Her ne kadar tüm satıcılar doğal ürün dese bile, tüketiciler güvenmekte ediyor. Eğer bu sektörde güven konusunu aşarım diyorsanız, sirke üretimi yüksek kar marjı sunmaktadır. Kendi markanızı oluşturup, zincir marketlerde dahi yerinizi alabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle lezzet denemeleri yapıp, kendi özel sirkenizin tarifini oluşturmalısınız.
17.Duvar Saati Üretimi
Tasarım yeteneğine güvenenler için talep gören imalat fikirleri arasında yer alır. Cep telefonları, kol saatlerinin kullanımını azaltsa da, duvar saati bu durumdan etkilenmemiştir. Dekorasyon objesi olarak popülaritesi devam etmektedir. İhtiyacınız olan pleksi ya da ahşap malzemeyi fason olarak CNC makinesinde kestirmek. Kesim sonrası hazır aldığınız saat mekanizmasını takıp, satışa hazır hale getirebilirsiniz. Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi sitelerde 100 Binlere yakın satışa sahip olan duvar saati hesaplarını inceleyiniz.
18.Deri Cüzdan Yapma – Küçük İmalat Fikirleri
Normal bir mağaza sahibi olsanız, fabrikasyon bir cüzdanı en fazla % 20-50 kar ile satabilirsiniz. Ancak kendiniz sıfırdan bir cüzdan ürettiğinizde istediğiniz kar marjını koymanız mümkün. Tüketiciler artık herkeste olmayan ve sadece kendisine özel olarak üretilmiş ürünleri tercih etmekte. Bu nedenle bireysel el yapımı ürünler rağbet görmektedir. El yapımı cüzdan üretmek için öncelikle eğitim ve kurs almanız gerekiyor. Eğer elinizde cüzdan yapım malzemeleri var ise, sıfırdan deneme yanılma yöntemi ile kendiniz de cüzdan yapmayı öğrenebilirsiniz. Tabi bu biraz zamanınızı alacaktır.
19.Zebra Perde Üretimi
Bir çok kişi zebra perde üretiminin ne kadar kolay olduğunu bilmiyor. Zebra perde üretimi hazır parçaları tedarik edip, sadece bunları kumaşla birleştirerek yapılan bir üretimdir. Hızını alamayan bazı firmaların 20 TL’ye dahi zebra perde sattığını görebilirsiniz. Ancak bu kalitesiz ve ucuz üretim sizin rakibiniz değil. Premium, leke geçirmeyen ürünlerle yapacağınız modellere istediğiniz fiyat etiketini koyabilirsiniz. Tüketiciler kaliteli ürün için emin olun ödeme yapmaya hazır.
20.Baskı T-shirt İmalatı
Kupa bardak, cam baskısı ve telefon kılıfı gibi ürünlerin baskısının sublimasyon baskı makinesi ile yapılabileceğinden bahsettik. Buna t-shirt baskısı da dahil. Ancak tek seferlik üretimde yapmışken hem kupa hem kılıf hem de t-shirt üretimi yapayım diye düşünmeyin. Tek bir ürün üzerine uzmanlaşmanız, emin olun marka değerinizi arttıracaktır. Örneğin; Kaft t-shirt firmasını inceleyin. Kaliteli t-shirtlerin üzerine baskı yapmaktadırlar. Eğer bunun yanında kupa bardak işine girseydiler, emin olun bu marka değerine sahip olmayacaklardı.
21.Peluş Oyuncak Yapımı
Peluş kumaş ile üretimi yapılan ürünlere olan ilgi büyük. Türkiye olarak sanayi ve üretim açısından zenginleşmiş bir ülkeyiz. Ancak oyuncak alanında bu gelişime sahip değiliz. Dünya piyasasını oyuncak alanında Çin’den gelen ürünler domine etmektedir. Bunu peluştan yapılan oyuncaklar da dahil. Üretimi kolay olan bu ürünlerde, fabrikasyondan çıkıp, kendi dizaynınızı yaparak satış ağı oluşturabilirsiniz. İlk başlarda bir atölye kiralamanıza gerek yok. Sadece evden üretim yapmaya başlayıp, piyasadaki talebi ölçebilirsiniz.
22.Reçine Takı Üretimi
En şık ve en sıradışı görüntüye sahip takı çeşitleridir. Reçine üzerine eklenebilecek ürün zenginliği, takıyı kişiye özel yapabilmektedir. Üstelik üretim aşaması oldukça kolay. İhtiyacınız olan kimyasal reçine, takı malzemeleri ve silikon kalıpları temin edip üretime başlayabilirsiniz. Ürünleri satmak için ise bir çok satış yeri sizi bekliyor olacak. Instagram, Facebook ve Pazaryerlerinde bu tarz ürünler ile kitle sahibi olan bir çok küçük üretici mevcut. Hem hobi hem de para kazanma kaynağı olabilir sizin için.
23.Seramik Ürünleri
Seramik size istediğiniz tasarımı yapma fırsatı sunacaktır. Seramikten yapılan fabrikasyon ürünler kalitesiz diye alınmazken, el yapımı ürünler sanat eseri olarak nitelendirilir. Seramik ile üretim yapmak için sermaye ayırmanız gerekiyor. Pişirme fırın, kil ve tezgah gibi malzemelerle birlikte en az 15 Bin TL ayırmanız gerekiyor. Ancak hem turistik eşya, hem de yurt dışı hediyelik ürün olarak dolardan para kazanma fırsatı sizi bekliyor olacak.
Okuyunuz: Fabrika Nasıl Kurulur
24.Açık Parfüm Üretmek
Eminönü semtini ziyaret ettiğiniz zaman hem butik hem de fabrikasyon olarak açık parfüm üretimi yapan işletmeleri görebilirsiniz. Hatta piyasada bilinen bir çok açık parfüm firması, küçük bir atölye ile sektöre giriş yapmıştır. Koku alma duyunuza güveniyorsanız, parfüm üretimi yapmak sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapmanız gereken, bir kursa katılmak ve eğitim almak. Sonrasında farklı esansların karışımı ile kendi özel markanızı oluşturabilirsiniz. Bu işi butik bir dükkanda yapmanız sizi daha bilinir kılacaktır. İşinizi online satış ile de destekleyerek müşteri sayısını arttırabilirsiniz.
25.Künefe Yapıp Satmak
Bir çok restoranın menüsünde künefe seçeneği görebilirsiniz. Ancak bu restoranların %90’ını künefeyi kendileri yapmaktansa, hazır alma yoluna gitmektedirler. Tabi bu işin uzmanından hizmet almak, restoran için mantıklı bir seçenek. Künefe ile daha önce tanışmadıysanız ve yapmayı bilmiyorsanız, bu durum sizi korkutmasın. Künefe imalatı yapmaya başlamak için size bu işi öğretecek bir usta bulun. Sonrası ise imalat planını çıkarmaktan ibaret.
26.Reçel Üretimi Yapmak
Küçük imalat fikirleri içinde en popüler olan üretim fikirlerindendir. Yapımının kolay olması nedeniyle bir çok kişi tarafından üretimi yapılmaktadır. Ancak rekabetin fazla olması reçel üretiminin olumsuz yanı. Organik, lezzetli ve farklı kavanozlarda sunum yapmak, size avantaj sunabilir. Tabi bunun yanında farklı reçel seçeneği sunmakta buna dahil. Çevrenizde bulunan aktar dükkanları, marketler ve online kanallar yaptığınız reçelleri satmak için en pazar.
Okuyunuz: Pazarda Satılabilecek Ürünler Listesi
27.Ajanda Yapımı
Ajandalar sadece yıl başında dağıtımı ve üretimi yapılan ürünler değildir. Genellikle kurumsal firmalar tarafından reklam amaçlı olarak müşterilerine dağıtılır. Ancak kişiye özel yapılan ajandalar, hediyelik olarak oldukça revaçta. El yapımı deriden ya da doğal ürünlerinden yapılan ajandalar, kişiye kendini özel hissettirmektedir. Yapımı hem zahmetli hem de zevkli bir ürün. Hobi marketlerden gerekli malzemeleri alıp, kendinizi bu konuda deneyebilirsiniz.
28.Hazır Buz İmalatı
Yaz aylarında sadece buz imalatı ve satışı yapıp, yıllık kazancını çıkaran bir çok imalathane mevcut. Makalemizde yer alan bir çok üretim fikrine göre maliyeti yüksek bir fikir. Ancak emin olun talep çok yüksek. Hem restoranlar, hem tekneler hem de oteller buz ihtiyacını dış firmalardan karşılamaktadır. Piyasada bir çok buz üreticisi olsa da, üretim ve ulaşım faaliyetleri yeterli değil. Bu nedenle pastadan sizde payınızı alabilirsiniz. Minimum 250 Bin TL sermaye ile, 1 yılda yatırımınızı amorti edebilirsiniz.
29.Nikah Şekeri Yapmak
Özellikle yaz aylarında en çok revaç gören üretim fikirlerinden birisidir. Farklı tasarımlarda yapılacak olan nikah şekerlerine talep her zaman yüksek. Klasik deniz kabuğundan yapılma, nikah şekerlerinin dışına çıktığınız zaman emin olun müşteri sayınız artacaktır. Nikah şekeri tasarımını zenginleştirmek için online farklı sitelerde gördüğünüz tasarımları kendiniz geliştirebilirsiniz. Ya da Eminönü, Tahtakale gibi toptancıların olduğu bölgelerde ki ürünleri inceleyerek fikir edinmeniz mümkün.
30.Butik Bira imalatı
Ege bölgesinden özellikle Muğla’da butik alkol üretimi yapan bir çok firma mevcut. Ancak evde üretimi yapılacak bir fikirden ziyade yüklü bir yatırım yapmanız gerekiyor. Hem dağıtımı hem de izin alma süreçleri masraflı olabilir. Tabi diğer ürünlerde olduğu gibi, butik bira üretiminde de uygun fiyat yerine kaliteli ürün çıkarmayı hedeflemelisiniz. Üretimi yapılan butik ürünlerin fiyatları 20 TL’den başlamaktadır. Alacağınız yasal izinler ve ÖTV hariç maksimum 3-4 TL bandından olacaktır.
31.Mantı İmalatı
Yemeksepeti.com’a baktığınız zaman bir çok restoranın mantı satışı yaptığını görebilirsiniz. Bu restoranların neredeyse tamamına yakını mantı ihtiyacını herhangi bir üretim yerinden temin etmektedir. Eğer evde ne üretebilirim diye bir düşünceniz var ise, mantı üretmek sizin için iyi bir fikir olabilir. Mantı imalatı yapan bir çok profesyonel firma var iken, restoranlar genellikle ev ürünleri almayı özen gösterir. Ev ürünlerinin içeriğindeki malzemelere restoran sahiplerinin müdahale edebilmesi, talep açısından avantaj sağlamaktadır.
Okuyunuz: Mantıcı Dükkanı Nasıl Açılır?
32.Karton Bardak İmalatı
Küçük bir fabrika ya da imalathane açayım diyenler için karton bardak üretimi en iyi seçeneklerden birisidir. İhtiyacınız olan sadece karton bardak üretimi yapan makine ve hammadde. Sizin gibi üretim yapacak bir çok dev firma mevcut. Ancak onların personel ve kira maliyeti sizden yüksek olacağı için, emin olun siz daha uygun şartlarda üretim yapacaksınız. Ürünlerinizi ise sadece çevrenizde bulunan işletmelere satsanız, sizin için sürekli bir gelir kaynağı oluşacaktır. ikinci el karton bardak makinası fiyatları 100 Bin TL’den başlamaktadır.
33.Özel Tesbih Yapımı
Uygun fiyatlı tesbih arayışına girerseniz emin olun 1 TL’ye bile plastikten yapılma ürün bulabilirsiniz. Tesbih kullanan bir çok kişi, her zaman özel ve kaliteli tespihler satın almaya özen gösterir. Tabi hediyelik satın alacak kişiler için de geçerlidir bu. Kaliteli bir tesbih fiyatı ortalama 100 TL’den başlayıp, 5 Bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Ancak sıkma ya da toz kehribar tesbihlerin yapım maliyeti 20-30 TL arasındadır. Özetle kar marjı yüksek olan bir ürün. Gümüş başlık, özel ip ve kullanılan doğal taşlara göre fiyatlarında artış yaşanır.
34.Brownie İmalatı
Instagram üzerinden Brownie pasta satışı yaparak başlamış ve şimdilerde bayilik vermeye başlayan bir girişimci mevcut. Üretim yaparak para kazanmak isteyen bir çok girişimci için güzel bir örnek. Yaptıkları ürünün görseli yukarıdaki gibidir. Sizde kendinize güveniyorsanız ve bu konuda eğitim alıp Brownie pasta imalatı yapabilirim diyorsanız, rekabetin pek fazla olmadığı bir alan sizi bekliyor. Ürünlerinizi isterseniz bir dükkanda, isterseniz de online olarak satabilirsiniz. Lezzeti iyi olduğu sürece, yüksek talep göreceksiniz.
35.Tatlı Üretimi Yapmak
Tatlı ve atıştırmalık ürünler alanında son yıllarda tüketimde artış yaşanmaktadır. Çevrenizde bulunan bu tarz işletmeleri inceleyerek bu konuda araştırmaların ne kadar doğru olduğunu görebilirsiniz. Sadece halka tatlı üretip, satarak aylık 10 Bin TL üzerinde gelir elde eden firmalar mevcut. Tabi bunun dışında ev baklavası, puding, sütlaç ya da profiterol gibi tatlıları üretip, toptan satışını yapanlarda var. Düşük sermaye ile bu işe girmek istiyorsanız, evde dahi üretim yapıp satmanız mümkün.
36.Keçe Ürünleri Yapımı
Keçe Türk kültüründe var olan bir üründür. Yazının ilk başlarından keçe iğneleme sanatından bahsettik. Tabi keçe ile yapılabilecek ürün yelpazesi oldukça geniş. Keçe sıcak tutması ile bilinir. Görüntü açısından da gerçekçilik ve amatörlük katar. Özetle keçe ile yastık kılıfı, duvar süsleri, dekor ürünleri ve oyuncak gibi bir çok ürün yapmanız mümkün. Daha fazla detay için Google görsellere keçe sanatı yazarak farklı ürünler görebilirsiniz.
37.Kapı Süsü Üretimi
Ne alırsan 5 TL tarzında ürün satan dükkanlarda kapı süslerini görebilirsiniz. Bu ürünler Çin’den getirilmektedir. Pek fazla da rağbet gördüğü söylenemez. Kapı süsleri özellikle Nişan, Sünnet veya özel günlerde hane halkı tarafından kullanılır. Bu tarz ürünler Hepsiburada.com üzerinde 150 TL’den başlayıp 500 TL’ye kadar çıkmaktadır. Yani özel günlerinde insanlar para harcamaktan çekinmezler. Sizde online sitelerdeki kapı süsü modellerine bakıp, kendi yeteneğinizle birlikte farklı modeller üretebilirsiniz. İsterseniz bireysel, isterseniz de toptan olarak üretip satış yapabilirsiniz.
38.Turşu İmalatı Yapmak
Daha önce açılıp, zarar ederek kapanan bir çok turşu dükkanı ile karşılaştım. Turşu dükkanları nedense halka pek hitap etmiyor. Ya da ürün dükkan maliyetini çıkarmakta yetersiz. Ancak turşu üretimi yaparak, daha büyük üretim tesisi kurmuş bir çok girişimciye şahit oldum. Bu turşu imalatı yapan firmalar, ürünlerini toplu olarak market, pazarcı esnafı ya da aracı firmalara vererek gelir elde etmektedir. Tabi sizin büyük bir firma olmanıza gerek yok. Butik turşu üretimi yaparak, sadece pazarda dahi satış yapsanız, aylık en az 10 Bin TL kazanabilirsiniz.
39.Mantarcılık Yapmak
Daha önce İstiridye mantarı üretimi ile ilgili bir yazı oluşturmuştuk. Bu yazıda istiridye mantarı üretimin ne kadar kolay olduğu ve kazancından detaylı olarak bahsettik. Evet evinizin bir odasında, ya da minimum 20 metre karelik bir depoda mantar üretimi yapabilirsiniz. Semt pazarlarında 20 TL’den alıcı bulan bu mantarları, toptan 10 TL’den kolaylıkla satabilirsiniz. 20 m²’lik bir dükkanın size aylık getirisi minimum 2 Bin TL olacaktır.
40.Helva Üretimi
Helva ve helva tarzı ürünlere olan talep eskisi kadar yüksek değil. Nedeni şeker tüketiminin düşülmeye çalışılmasından kaynaklanıyor olabilir. Ancak yurt dışında bir çok butik helva ya da bu tarz butik ürün üretimi yapan firma görebilirsiniz. Şeker oranı düşürülmüş ve içindeki fıstık oranı arttırılmış helva üretmeniz mümkün. Ya da sadece fıstıklı helva yapmak yerine, içine farklı yemişler koyarak üretiminizi zenginleştirebilirsiniz. Helva yapımını öğrenmek iste emin olun en fazla 1 ayınızı alacaktır.
41.İçli Köfte İmalatçılığı
Bu makalemizdeki bir çok imalat fikri, restoran tedarikçiliği gibi algılanabilir. Ancak mantı ve mezeye ne kadar ihtiyaç var ise, içli köfteye de bir o kadar talep yüksek. Bu ürünü satmayan gıda işletmecisi yok. Sonuçta müşteri tarafından menüde olması hoş karşılanıyor. Tabi yapımı zor olan bu ürün dışarıdan farklı firmalardan temin edilir. Ancak bir çok restoran firmalardan almak yerine, yerel tat ve lezzeti sunan, ev hanımlarından satın almayı tercih ediyor. İçli köfte yapmayı bilmiyor olsanız bile, öğrenmeniz en fazla 1 haftanızı alacaktır. Çevrenizde bulunan işletmelere ürünlerinizi kolaylıkla satabilirsiniz. İlk yapmanız gereken pişirip ikram etmek.
42.Tasarım Çanta Üretimi Yapmak
Ipad koymak için kıyafete uygun çanta bulmanın zor olduğunu söylen kadın bir girişimci, ürettiği çantalar ile Trendyol’da en çok satanlar arasında yer aldı. Pembe, beyaz, siyah vb. renklerde yapılan taşlı ve simli Ipad çantaları oldukça talep gördü. Sizde bu tarz ürünlerde farklı tasarımlar oluşturmayı düşünebilirsiniz. Sonuçta bir kadının veya erkeğin tek bir model çantası ya da cüzdanı yok. Sadece Ipad için değil, normal günlük rutin ihtiyaçlar içinde çanta tasarlayıp, fason olarak üretimini yaptırabilirsiniz.
43.Polyester Döküm Ürünleri
Polyesterden yapılan ürünler genellikle hediyelik eşya sektöründe kullanılmaktadır. Atölye ya da sanat alanında deneyiminiz yok ise, polyester döküm üretimi size yabancı gelebilir. Ancak döküm yapmayı öğrendiğiniz zaman bir çok yaratıcı ürün yapma fikri aklınıza gelecek. Polyesterin güzel olan tarafı ise, kalıbını çıkardığınız her şeyi, polyester ile bir sanat eseri haline getirebilirsiniz. Bu sanat üretimi hakkında detaylı bilgi için workshoplara gitmeniz gerekecek.
44.Strafor İmalatı
Özellikle inşaat sektöründe alçı yerine strafordan yapılma ürünler kullanılmaktadır. Nedeni hem maliyetinin düşük olması, hem de yenileme ve uygulama açısından daha pratik olmasıdır. Haliyle strafor üretimi yapanlar talebe yetişmekte zorlanıyor desek yeridir. Strafor imalatına başlamak için en az 100 – 200 m²’lik bir alana ihtiyacınız var. Bazen üreteceğiniz malzemeleri stoklamanız gerekiyor. Makine ve techizatlar ise fazla yer kaplamayacaktır. Hazır kalıpları, kompresör yardımıyla doldurup, kurutmanız yeterli.
45.Özel Anahtarlık Üretimi
Küçük üreticiler ya da evde üretim yapmak isteyenler için anahtarlık üretimi oldukça mantıklı bir seçenek. Anahtarlıklar özellikle promosyon ürün üreticileri tarafından piyasaya sürülür. Ancak lüks anahtarlık üretimi tamamen bireysel üreticiler tarafından yapılır. Kişiye özel anahtarlık üretimi ya da farklı, ilginç, memleket temalı anahtarlık üretip, toptan dahi satabilirsiniz. Ancak ürüne güveniyorsanız, bireysel olarak internette satmanız daha karlı olacaktır.
46.Mücevher Kutusu İmalatı
Özellikle turistik yerlerde mücevher kutularına olan talep yüksektir. Tabi bu ürünler el yapımı ise. Mücevher kutuları bakır, gümüş ve el oymacılığı ile güçlendirilip, yüksek fiyatlara satılmaktadır. Basit olarak yapılmış olan mücevher kutularını 15-30 TL arası fiyattan bulabilirsiniz. Ancak gerçek el emeği ile yapılmış olan kutular 200 TL’den başlamaktadır. Sonuçta içine mücevher konulacak olan kutunun basit olması beklenemez. Ahşap olan kısmını fason olarak ürettirip, süslemesini siz gerçekleştirebilirsiniz.
47.Doğal Taş Bileklik
Doğal taşlardan yapılan ürünler sadece görüntü amaçlı değil, aynı zamanda inananlar için anlam taşımaktadır. Özellikle tüketiciler kendi burçlarına hitap eden, uğurlu hissettikleri doğal taş ürünler almaya özen gösterir. Örneğin; Kuvars taşı terazi burcunun uğurlu taşıdır. Bu taş onlara şans getirir. Sizde bu tarz burçlara özel, ya da görüntü olarak hoş bir intiba sağlayacak bileklik üretimi yapabilirsiniz. Bu tarz ürünlerde fiyatlar taşın özelliğine göre değişir. Ancak kar marjı tamamen sizin fiyat politikasına bağlıdır.
48.Origami Üretimler Yapmak
Origami daha çok kağıt katlama sanatı olarak bilinmektedir. Ancak Japonlar tarafından sadece kağıt katlama için değil, aynı zamanda mobilya tasarımlarında da kullanılır. Origamik şekiller geometrisi açısından oldukça ilgi çekicidir. Bu tarz ilginç üretim fikri ile sizde farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Tabi aklınıza sadece mobilya üretmek gelmesin. Pleksi, polyester ya da farklı materyaller ile sıra dışı üretimler yapabilirsiniz.
49.Alışveriş Çantası imalatı
Evimin bir odasında ya da ihtiyaç fazlası olan bodrum bölümünde üretim yapayım diyorsanız, alışveriş çantası üretmek sizin için ideal olabilir. Toplu siparişler almadığınız sürece çok yüksek gelir elde etmeyi beklemeyin. Hobi olarak yaklaşabileceğiniz, tasarım ürünler ile ek gelir sağlayabilirsiniz. Tabi daha profesyonel üretimler için bir baskı makinası almanız şart. Beyaz baskıya hazır ürünlerin yanı sıra, örgüden yapılmış alışveriş çantaları da üretebilirsiniz.
50.Detox Ürünleri İmalatı
Matcha çayı, Kombu çayı ya da farklı detoks suları gibi ürünleri internet ortamında görebilirsiniz. Sadece bu ürünler için ortalama aylık 50 Bin kişi taradındna Google üzerinden arama yapılıyor. Talebin bu kadar yüksek olduğu bir sektörde, butik ürün sayısı oldukça az. Butik detoks zayıflama ya da sağlık ürünleri yapanlar ise instagram sayfalarında hatrı sayılır bir kitleye sahipler.
51.Özel Küllük Üretimi
Sigara kullananların sayısı ne kadar çok ise, onlara hitap eden ürünlerin sayısı da bir o kadar çok. Bazı kişiler bu kötü alışkanlıklarını özelleştirmek için yanında kullandığı ürünleri de değer vermektedirler. Örneğin; sadece bir çakmağa 500-2000 TL arasında para ödendiğine şahit olabilirsiniz. Tabi bu sadece çakmak değil, aynı zamanda küllük içinde geçerlidir. Yapacağınız küllük tasarımları ile emin olun piyasanın ihtiyacı olan bir ürün çıkarmış olacaksınız. Zira bu alanda pek farklı tasarımların yer aldığı hediyelik ürünler yok diyebiliriz.
52.Tütün Çantası Yapmak – İmalat Fikirleri
Açık tütün ürünlerine olan talep her geçen yıl daha da artmaktadır. Bunun nedeni ürün fiyatlarının yüksek olması. Tabi haliyle bu tarz ürünleri koyabileceğiniz bir çantaya ihtiyaç var. Mevcut tütün çantaları, tipik tasarım örneğine sahip ve hiç geliştirilmemiş diyebiliriz. Sadece ucuz ve uygun fiyatlı olması amacıyla basit üretim yapılmış. Bu alanda farklı tasarımlara ihtiyaç olduğuna emin olabilirsiniz. Daha gösterişli, simli, renkli ürünler talebin artmasını sağlayacaktır.
53.Tasarım Maske Üretimi
Piyasada 50 adet maskeyi 10 TL’ye dahi bulmanız mümkün. Bunun anlamı ucuz üretimin sınırı yok demek. Ancak magazin haberlerinde ünlü ve popüler kişilerin taktıkları farklı maske tasarımlarını görebilirsiniz. Bu maskeler minimum 50 TL’den başlayıp, 500 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ürün fiyatını belirleme de kullanılan materyalinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki altından, gümüşten ve hatta pırlantadan dahi yapılmış maskeler var. Tasarımcı yönünüz güçlü ise maske üretmek imalat fikirleri arasında en popüleri diyebiliriz.
54.Bandana Üretimi
Bir çok kadın hayatında en az 1 kere olsun bandana takmıştır diyebiliriz. Özellikle yazlık bölgelerde rahatlık açısından bandana kullanımı çoktur. Sadece kadınlar değil, bandana takan erkekleri dahi görebiliriz. Üretimi basit ve kolay olan bu üründe, kullandığınız kumaş kalitesi ve baskısı talebi belirleyecektir. Sadece bandana üzerine üretip yapıp, marka oluşturmanız, kısa zamanda bilinirliğinizi arttıracaktır.
55.Yastık Örtüsü Üretimi
Tekstil üretimi yapmak isteyenler için yastık kılıfı üretmek en kolay üretim yöntemlerinden birisi. Yastık kılıfları kendi için bir pazar payına sahiptir. Sadece uyku amaçlı olarak kullanılan yastıklar değil, aynı zamanda koltuklar için kullanılan yastık kılıfları da aklınıza gelmeli. Zira Etsy sitesine baktığınız zaman 40-50 Dolar arasında satılan yastık kılıflarını görmeniz mümkün. Üretime başlamanız için farklı tarzda yastık kumaşları ve bir dikiş makinesi yeterli. Kullanım kolaylığı olan yani fermuarlı yastıklar talebin artmasını sağlayacaktır.
56.Pet Ürünleri İmalatı
Evcil hayvanlara karşı bir sempatiniz var ise, evcil hayvanların ihtiyaç duyabileceği ürünler üreterek gelir elde edebilirsiniz. Köpekler için sadece isimlik üretimi yaparak aylık 10 Bin TL’nin üzerinde gelir elde eden girişimciler mevcut. Tabi sadece köpek ürünleri değil, kedi, kuş v.b farklı evcil hayvanlar için ihtiyaç duyulabilecek ürünler üreterek, gelir elde edebilirsiniz. Sadece tasma üretimiyle başlayıp, büyük üretim tesisi açmış olan girişimciler mevcut. Bu tarz ürünler ile ilgili sosyal medya üzerinden örnekleri inceleyebilirsiniz.
Okuyunuz: Petshop Nasıl Açılır?
57.Masa Lambası Üretimi
Talebi yüksek olan farklı ev dekorasyonu ürünler arasında yer alır. Özellikle ahşap ve prinç materyallerden yapılan masa lambalarına olan ilgi oldukça yüksek. Bu ilgiyi görmek için pazaryerlerinde ki satış rakamları inceleyebilirsiniz. Elektronik aksamı gözünüzü korkutmasın. Masa lambası yapımı için gerekli tüm teknik malzemeler hazır olarak yapılmaktadır. Sizin yapmanız gereken, gövde ve üst materyali tasarlayıp üretime başlamak.
58.Kişiye Özel Ekmek Tahtası
Özellikle anneler gününde bu tarz mutfak ekipmanları karşınıza çıkacaktır. Üzerine resim ya da yazı baskısı yapılmış olan bu ekmek tahtaları en az 50 TL’den satışa sunulmaktadır. Bu tarz bir ürün için bir marangoz ile anlaşıp, tasarımını yaptığınız tahtaları fason olarak kestirebilirsiniz. Kesim sonrası hazır tasarımları UV baskı ya da lazer baskı yöntemi ile hazır hale getirebilirsiniz. Tüm ihtiyacınız olanları fason olarak ürettirip, üretim maliyetinizi daha da düşürebilirsiniz.
59.Özel Baskılı Çorap – İmalat Fikirleri
Socks Fabrikası, Socks Station ya da Socks Army gibi sadece baskılı çoraplar satan online siteleri inceleyin. Bu siteler hazır dijital baskısı yapılmış çorapları toptan satın alıp, özel bir kutuya koyup satışını yapmaktadır. 3 TL’ye alınan bir çorap ortalama 10 TL’den satılır. Bu tarz bir çok instagram sayfası ve e-ticaret sitesi görebilirsiniz. Ancak sektöre farklı bir soluk katmak adına, siz özel tasarım baskısı yapabilirsiniz. Bunun için baskıya hazır çoraplar ve sublime baskı makinası işinizi görecektir. Resimde görmüş olduğunuz çorabın fiyatı 20 TL’den başlamaktadır.
60.Özel Baskılı Boxer
Özel baskılı Boxer için de yukarıdaki örnek geçerlidir. Örnek olarak Moda Pacman başlıklı web sitesi ya da instagram sayfasını inceleyebilirsiniz. Bu tarz erkek iç giyim ürünleri toptan 8-10 TL arasında satın alınıp, tanesi 15 TL’ye satılır. Toptan ürünlere herkes ulaşabileceği için rekabetin sınırı yok. Bu nedenle özel baskılı çoraplarda olduğu gibi, erkek boxer ürünü için de kişiye özel baskı hizmeti verebilirsiniz. Bu tarz ürünlerin fiyatı 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor. Tabi yurtdışı ürün satış sitelerinde fiyat 30 dolara kadar çıkıyor.
61.Polimer Kupa Bardak
Türkiye’de polimer kupa bardak tasarımı ile ilgili üretim yapan birine rastlamadım. Büyük ihtimal polimer kilin ülkemizde pahalı olmasından dolayı da olabilir. Ancak bu tarz ürünlerle yapılan üretimler 100 TL – 200 TL arasında alıcı buluyor. Farklı ve göz alıcı tasarımlar için biraz sanatçı yönünüzün güç olması gerekiyor. Başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere yurt dışında polimer kil ile üretilmiş, gördüğünüzde almak isteyeceğiniz bir çok ürün mevcut.
62.Terrarium Yapımı – İmalat Fikirleri
Üretim yapıp, hem toptan hem de perakende satış yapabilirsiniz. Terrarium alım satımı için emin olun çiçekçiler sizinle iş yapmaya hazır. Hediyelik ve çiçekçilik sektöründe terrarium talepleri çok yüksek. Ancak tüm çiçekçileri gezin. Bir çok ürün fabrikasyon gibi gözükecektir size. Sizin de toptan üretmek yerine kaliteli üretimler yapmanız daha mantıklı. Örneğin; bazı terrariım sanatçıları mevcut. Siz onlara hayalinizi anlatırsınız, onlarda bunu cam fanusların içinde gerçekleştirir. Çiçekçilere 40-50 TL arası ürün satmak yerine 500 TL -2000 TL arası fiyatlara bu tarz hizmetler verebilirsiniz.
63.Vintage Çerçeve Üretimi
Seri üretim olan çerçeveler bazen ihtiyaç fazlası olabiliyor. Vintage yani eskitme olarak yapılmış olan çerçeveler ise sergiledikleri fotoğrafı ya da eseri daha değerli kılabiliyor. Bu nedenle bir çok fotoğrafçı ya da üretici ara ürün olarak vintage çerçeve talep ediyor. Sizde sadece bu alanda seri üretim yapıp, yüksek kar marjı ile ürettiğiniz çerçeveleri satabilirsiniz. Bu işe başlamak için bir kaç prototip ürün imal etmeniz gerekiyor. Sonrası ise tamamen sizin pazarlama faaliyetinize bağlı.
64.Spotify Baskılı Cam
Türkiye’de sadece bir kaç instagram hesabı tarafından yapılan bir hediyelik ürün. Küçük imalat fikirleri arasında en yeni ve en yaratıcı olanı diyebilirim. Instagram da Glassiyfy Works hesabı üzerinden örnekleri inceleyebilirisiniz. Hindistan üzerinden bu işi yapan bir çok küçük üretici mevcut. Yapmanız gereken Sportify uygulaması üzerinden şarkının ekran fotoğrafını alıp, cam ya da pleksi üzerine UV olarak bastırmak. Fason olarak UV baskı hizmeti veren bir çok atölye mevcut.
65.Aloevera Ürünleri İmalatı
Aloevera ürünleri ile ilgili online olarak talep oldukça yüksek. Aylık 1 milyon üzerin arama hacmini görebilirsiniz. Ancak sadece Aloevera üzerine üretim yapan ya da bu ürünlerin satışını yapan site sayısı yok denecek kadar az. Aloevera üretimi başlıklı yazımı okuyup en altta ürettiği Aloeveraları nereye satabileceğini soran bir çok üretici mevcut. Sizde bir çok üreticiden bu ürünleri tedarik edip, işleyerek farklı detoks ürünleri ortaya çıkarabilirsiniz. Güvenilir ve faydalı ürün kısa süre içerisinde marka olacaktır.
66.Çeyiz Ürünleri – İmalat Fikirleri
Çeyiz ürünleri ile ilgili alışveriş yapmak isterseniz, İstanbul’da Mahmutpaşa semtini ziyaret etmeniz gerekiyor. Ancak dikkat ederseniz, tüm satıcılar aynı üreticinin benzer mallarını satıyor. Örneğin; Erkek için bir set alacağınız zaman kime giderseniz gidin, aynı ürünlerin olduğunu fark edeceksiniz. Özel bir kutu üretip, kendiniz farklı ürünlerden oluşan bir çeyiz seti üretebilirsiniz. Bunun için pazaryerlerinde yer alan mevcut ürünleri inceleyin. Farklı marka ürünler ile konsept oluşturabilirsiniz.
67.Kişiye Özel Kitap Ayracı
Kitap severlere bu hobisini ayrıcalıklı kılmak için, kitap ayracı üretebilirsiniz. Tabi sadece kağıttan üretilmiş 1 TL değerinde bir ürün değil. Onlara kendilerini özel hissettirecek bir kitap ayracı, aynı zamanda hediyelik ürün olarak dahi satılabilir. Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz kitap ayracı ile girişimci Fongogo.com sitesi üzerinden 1 Milyon TL’lik ön sipariş almıştır. En az 10 TL ile 100 TL arasında satılabilecek bir kitap ayracı tasarlamaya şimdiden başlayabilirsiniz.
68.Cam Sanatı Ürünleri
Cam sanatı ile ilgili üretilmiş olan bir çok farklı ürünle karşılaşabilirsiniz. Son zamanlarda cam ile yapılmış geri dönüşüm ürünleri oldukça popüler. Tabi bu sanat biraz tecrübe istemektedir. Eğer cam ürünleri konusunda pek tecrübeniz yok ise, sadece eritme ve boncuk hediyelik ile bu işten gelir elde edebilirisiniz. Örnek olarak sizlere atık şişelerin üst kısmının eritilip, minimum 50 TL’den satılmasını gösterebiliriz.
69.Premium Bıçak İmalatı
El yapımı ve kişiye özel bıçaklar koleksiyonerler tarafından talep edilmektedir. Tabi sadece koleksiyoncu değil, aynı zamanda hediyelik alacak olan kişilerde bu tarz kişiye özel, el yapımı premium bıçakları tercih etmektedir. Bu tarz bıçakların yapımında daha güçlü çelik, kemik sap ve deri kılıf gibi özel üretim söz konusudur. Seri üretim olmaması onun değerine her yıl daha da arttırmaktadır. Bıçak üretimi için en az 1 aylık eğitim almanız gerekiyor. Üretim atölyesini kurmak sizin için biraz maliyetli olabilir. Ancak bu işi evinizin bahçesinde yapmanız dahi mümkün.
70.Tasarım Duvar Rafı Üretmek
Demonte olarak satılan duvar rafları hem uygun fiyatlı, hem de kullanıcı açısından daha dekoratif durmaktadır. Hazır tasarımlardan binlerce üretildiği için 40 TL’ye dahi satılan raf bulabilirsiniz. Tabi her zaman ki gibi ucuz üretimden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Seri üretip sunta raflar yerine, ahşaptan üretilmiş olan tasarım raflar, sizin için iyi bir imalat fikri olabilir. Zet.com üzerinden bir çok ahşap ürün görebilirsiniz. Ortalama fiyatlar 400 TL’den başlamaktadır.
71.Kitap Katlama Sanatı
Türkiye’de var olup olmadığınız bilmediğim bir sanat türü. Kitap severler için iyi bir hediye seçeneği. Sıradışı ve satılması kolay bir ürün. Ancak yapılması emin olun başlangıç aşamasında o kadar kolay olmayacaktır. Resimdeki ürünü detaylıca inceleyin. Bu tarz bir ürünü başlangıç aşamasında yapmak ve tasarımını kopyalamak oldukça zor olacaktır. Ancak farklı ürünler oluşturabilecek kadar yetenekli olduğunuz taktirde, sipariş almaya başlayacaksınız.
72.Ekose Kumaş ile Üretim Yapmak
Ekose kumaşlar bir çok ürüne kaliteli bir görünüm katmaktadır. Tabi kaliteli görünüm dışında bir çok tasarım ve süs ürünlerinde kullanılır. Özellikle duvat dekorasyonu, oyuncak ya da minder gibi ürünlerin üretiminde ekose kullanabilirsiniz. Sadece ekose kumaşını bir üretim fikri gibi göstermemizin nedeni bu tarz ürünlere talebin yüksek olmasıdır. Sizde el yapımı ürünlerin yapıldığı siteleri inceleyip satış rakamlarını değerlendirebilirsiniz.
73.Peluş Kaplama Ürünler
Kadınların özellikle pembe veya beyaz peluşa karşı bir ilgisinin olduğunu söyleyebiliriz. Bunu anlamak için kullandıkları ürünlere göz gezdirebilirsiniz. Peluş ile kaplanmış çakmak, tabaka, çanta v.b tasarım ürünleri yüksek talep görmektedir. Bu tarz ürünlerde tasarım üretim faktörlerini daha da zenginleştirmek mümkün. Örneğin; farklı bir eşyayı peluş ile kaplamak gibi.
74.Avize Üretimi Yapmak – İmalat Fikirleri
Avize mağazalarında gördüğünüz lüks avizeler bir fabrikadan ziyade, genellikle atölyelerde fason olarak üretilmektedir. Evet bu doğru. Hazır olan malzemeler satın alınır ve atölye de istenildiği gibi üretim yapılır. Bu sektörde basit avize üretimi ile iş yapabilirsiniz. Ancak üretim yöntemlerini geliştirmek için mutlaka üretim yapan bir atölye de çalışıp tecrübe edinmeniz gerekiyor.
75.Pet Yatağı Üretmek
Evcil hayvan besleyen herkes özellikle kedi besleyenler pet yatağına ihtiyaç duyar. Onlar için farklı türde yataklar üretmek mümkün. Hatta araç lastiğini yatağa dönüştüren yenilikçi girişimcilerde mevcut. Kediler için satın alınan bu yataklar en kötü senede bir kere değiştirilmektedir. Yani sürekli ihtiyaç olan bu sektörde sizde yerinizi almak için, üretime hemen başlayabilirsiniz. Zira maliyeti yüksek üretim araçlarına ihtiyacınız olmayacak.
76.Sonsuz Ayna Tasarımları
Bir dönem ülkemizde sonsuz ayna modası mevcuttu. Hatta bu sonsuz aynalar tavan tasarımı için kullanıldı. Ancak dekorasyon ürünleri açısından pek farklı tasarımlar yapılmadı. Yurtdışı siteler üzerinden farklı tasarımlara ulaşmanız mümkün. Üstelik sonsuz ayna yapımı oldukça kolay. Sadece bir led ve aynalı çerçeve yardımı ile 1 saatte istediğiniz tasarımı yapabilirsiniz. Sonsuz ayna modelleri için Google görselleri inceleyebilirsiniz.
77.Kurabiye Üretimi
Kurabiyelerle aranız iyiyse, bu yeteneğinizi bir imalat fikrine dönüştürebilirsiniz. Bir çok pastane ve düzenli kurabiye ihtiyacı olan firmalar bu ihtiyaçlarını toplu olarak dış firmalardan karşılamaktadırlar. Özellik düğün salonlarında yediğimiz bayat kurabiyelerde buna dahil. Eğer kurabiye üretimi konusunda kurumsallaşma amacınız var ise, üretim yapıp, yaptığınız ürünleri pazarlayabilirsiniz. Emin olun bir çok işletmeden hatta pastanelerden dahi talep gelecektir.
78.Kişiye Özel Termos
İlk maddede bahsettiğimiz hediye kutuları sayesinde, kişiye özel termoslara olan ilgi de artmış durumda. İsim ya da resim baskılı termoslar tekli olarakta talep görüp, satılmaktadır. Örnek olarak bir kaç termos alıp, tasarımlarınızı baskılayıp, sipariş almak için hazır duruma getirebilirsiniz. Baskılı termoslar hem kurumsal firmalara toptan hem de hediyelik olarak perakende satılabilir. Ancak yüksek bir kar marjı beklemeyiniz.
79.Mutfak Önlüğü Üretimi Fikirleri
Mutfak tahtalarında olduğu gibi, mutfak önlüklerine de özellikle anneler gününde denk gelebilirsiniz. Ancak bu önlükleri sadece anneler günü için değil, genel kullanım açısından da üretebilirsiniz. Farklı tasarımlar ile zenginleştirilmiş ve üretilmiş olan mutfak önlüklerine English Home vb mağazalarda denk gelebilirsiniz. Yağacağınız imalat yöntemine göre ürünleri nasıl pazarlayacağınızı belirleyebilirsiniz.
80.Lokum Üretimi Yapmak
Üretimi hem kolay, hem de herkes beğenilen bir lezzete sahiptir. Lokum üretimi pazarlaması en kolay imalat fikirleri arasında yer alır. İster yerel bir üretici olun, ya da isterseniz büyük bir fabrika kurun, ürettiğiniz ürünleri en yakınınızdaki satış kanallarından başlayarak pazarlayabilirsiniz. Lokum imalatında önemli olan kısım ürünlerin tazeliği ve şeker oranındaki dengedir. Tüm bunları tutturduğunuz kendinize ait bir lokum üretim tesisine sahip olabilirsiniz.
81.Tabaka İmalatı Yapmak
Tütün ürünlerinin kullanımının artması ve sigara paketlerinin renginin siyaha dönüşmesi tabakaya olan ilgiliyi arttırmış durumda. Tabi bunu sadece Tabaka değil, sigara kutusu olarak da algılayabilirsiniz. Bir çok tüketici tarafından bu tarz ürünlere karşı talep mevcut. Ancak üretici lüks üretim talebine yetişmiş sayılmaz. Tüketici sürekli tanında taşıyıp kullanacağı ürüne, 10-20 TL değil de daha fazla ödeme yapmak istiyor. Bu alandaki üretim sorununu giderirseniz, kolaylıkla gelir elde edebilirsiniz.
82.Bitki Çayı İmalatı
Özellikle pandemi döneminden en çok bitki çayı üreticileri kar elde etti diyebiliriz. Hastalıktan korunmak adına bir çok kişi alternatif sağlık alanlarına yöneldi. Bitki çayı imalatı ise, kendi markanızı oluşturmak adına kolay bir süreçtir. Burada yapmanız gereken, toptan bitki tedariği sağlayıp, bunları satışa hazır çay şeklinde paketlemek. Sonrası tamamen sizin pazarlama faaliyetlerinize bağlıdır. Instagram üzerinden bu alanda iş yapanların sayfalarını inceleyip, daha farklı fikirler de edinebilirsiniz.
83.Tabure Üretimi
Ahşap üretimine karşı ilginiz var ise, tabure üretime başlamak en çok en kolay ürünler arasında yer alacaktır. Ahşaptan yapılan ürünler doğal görünüm kazandırdığından, hem işletmeler hem de işletme dışı tüketiciler tarafından talep görmektedir. En basit tasarımdan en zengin tasarıma kadar farklı modellerde tabure üretip, bunları üretime hazır şekilde sergileyebilirsiniz. Farklı tarzda tabure örnekleri için, eski tarz oturakları referans alabilirsiniz.
84.Banyo Topu Üretmek
Banyo topu ülkemizde fazla kullanılmasa da bir çok hediyelik eşyanın içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde farklı tür kimyasalların olmasına karşın, yapımı oldukça kolay diyebiliriz. Farklı renklerde ve kokularda üreteceğiniz banyo toplarını ilgi çekici ambalajlara koyup satışını gerçekleştirebilirsiniz. Daha detaylı inceleme için Gratis mağazalarına göz gezdirebilirsiniz.
85.Doğal Krem İmalatı
Youtube üzerinden doğal krem yapımı ile ilgili öğretici videolara denk gelebilirsiniz. Bu videolar üzerinden doğal krem yapmayı öğrenerek, kendi özel tarifinizi oluşturup satışa sunabilirsiniz. Tabi burada tıbbi üründen ziyade bitkisel ürünler ürettiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Örneğin; bir önceki alt başlıklarda aloe vera üretiminden bahtsetmiştik. Aloe vera ürünlerinin krem formunu üretmek sizin için daha kolay olacaktır.
86.Magnet Yapımı
Magnet üretimi alanında piyasa doymuş diyebiliriz. Artık eskisi kadar magnet kullanılmıyor diyebiliriz. Ancak magnet tarzı ürünler daha çok hediyelik amaçlı satın alınmaktadır. Normal bir mağazada bir magnet için 5 TL ödeme yapmazken, Antalya’da ya da Roma’da 20 TL ödeyebilirsiniz. Magnet pazarı genellikle bu yönde şekillenmektedir. Tabi turistik magnet üretimi için kalıp çıkarmanız gerekiyor. Ya da tasarımı siz oluşturup, bu magnetleri fason olarak promosyon üreticilerine imal ettirebilirsiniz.
87.Minyatür Ürünler Üretmek
Minyatür üzerine yapılan sanat faaliyetleri yutdışında oldukça gelişmiştir. Ancak Türkiye’de hobilere ayıracak zamanımın olmadığı için pek gelişmiş sayılmaz. Sadece kurşun kalemin uç kısmından heykel yapan ya ad bozuk paraya resim işlemesi yapan sanatçılar görebilirsiniz. Minyatür ile ilgili örnekleri detaylandırmak mümkün. Ancak önemli olan kısmı minyatürden yapılma ürünleri olan ilginin fazla olması.
88. Maket Yapıp Satmak
İmalat fikirleri arasında en zor ya da tecrübe isteyen ürünler arasında yer alır. Maket üretmek için hem zamana hem de bilgiye ihtiyacınız var. Kişiye özel maket ürünleri, ya da bilinen stabil araç, gemi, ev gibi maketler üreterek hediyelik eşya pazarında yer alabilirsiniz. Üretimini yaptığınız maketler hem fiyat hem de zaman açısından biraz maliyetli olacaktır. Bu maliyet satın alacak olan kişiler için de geçerlidir.
89.Kanvas Tablo Üretimi
Kanvas tablo imalatı yapan bir çok firmaya denk gelebilirsiniz. Piyasada bu alanda bir rekabet mevcut gibi görünebilir. Ancak görünün tam olarak öyle değildir. Herkes pastadan kendine ait olan payı alır. Kanvas sektöründe üretime başlamak makina alımı açısından maliyetli olabilir. Ancak siz tablo olarak resim açısından farklı tasarımlar sunabilirseniz, bu kanvas tabloları toptan üretip satmanız mümkün.
90.Telefon Tutucu İmalatı – İmalat Fikirleri
Özellikle Carrefoursa ya da Migros’ta kasa önlerinde satışı yapılmaktadır. Telefon tutucuları cep telefonu ile film ya da herhangi bir video izlemek isteyenler için kolaylık sağlar. Bahsettiğim marketlerde satılan telefon tutucular en basit yöntem ile üretilmiş ve 10 TL’ye satılmaktadır. Hatta telefon tutucu özelliğe sahip çakmaklarda mevcut. Siz ise basit ürün modellemesinden uzak durup, daha işlevsel bir ürün üretebilirsiniz. Bu tarz ürünleri toptan olarak zincir marketler de satmanız mümkün.
91.Baskılı Paspas Üretimi
Kapı paspasları bir çok ev sahibi ya da iş yeri sahibi tarafından özenle seçilmektedir. Kimileri tarafından her yıl ya da 6 ayda bir paspas değişimi yapılır. Bu tarz değişim sirkülasyonu olan bir ürünü üretmek, size düzenli bir gelir kapısı oluşturacaktır. Nasıl üretebilirim diye bir soruya sahipseniz, başlangıç aşamasında eğitim videoları izleyip destek alabilirsiniz. Fabrika malı tarzı üretim yapmak yerine daha butik üretimi tercih etmelisiniz.
92.Premium Ayna İmalatı
Aynalarla aranız iyiyse, hem üretip hem de aynalara zenginlik katabilirsiniz. Emin olun bir çok kişi kullandığı aynaya farklı değerler biçmektedir. Hatta bir evde kullanılan en değerli aksesuar görevini görmektedir. Bu nedenle farklı çerçeve dizaynı yapılmış olan aynalar, her zaman alıcısını bulacaktır. İster ahşap, ister alçı ya da isterseniz polyester ile oluşturacağınız çerçevelerle üreteceğiniz ayna, karlı bir şekilde alıcısını bulacaktır.
93.Mantar Tahta Üretimi ( Pin )
Hem en ilginç hem de size en çok kazandıracak imalat fikirleri arasında yer alır. Duvar panosu olarak kullanılan mantarlı çerçeveler standart bir üretime sahiptir. Yurtdışı alışveriş sitelerini incelediğiniz zaman renkli ve farklı tasarımlara sahip mantar panolar görebilirsiniz. Üretimi oldukça basit olan, bu panoları sıradışı yapmak için çerçevesini boyamanız ya da farklı materyalden yapmanız gerekir. Satış için online kanalları kullanabilirsiniz.
94.Katı Parfüm Üretimi
Krem ve parfüm üretiminden bir önceki maddelerden birinden bahsetmiştik. Katı parfüm ise eski çağlardan beri kullanılan bir üründür diyebiliriz. Tabi günümüzde kullanım kolaylığı açısından sıvı olan formu tercih edilir. Ancak emin olun doğal yollar ile üretilmiş olan katı krem tarzındaki parfümler son zamanlarda daha çok tutmaktadır. Gerekli esansları katıp, balmumu ve vazelin ekleyerek katı parfüm yapmanız mümkün.
95.Nihale Üretimi
Çaydanlık altı ya da bardak altı üretimi için, toptan olarak kesilmiş ahşap siparişi vererek üretime başlayabilirsiniz. Tabi baskıya hazır ahşap ürünlerin nasıl kesileceğinizi siz belirleyeceksiniz. Sonrasında ise farklı baskı modelleri ile bardak altı ya da çaydanlık altı olan nihaleyi renklendirebilirsiniz. Maliyeti maksimum 1,5-2 TL arası olan nihale fiyatları 10 TL’den başlamaktadır.
96.Yerel Gazoz Üretmek
50 sene öncesine giderseniz, yerel gazoz dükkanları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Evet eskiden kendi gazozunu üreten dükkanlar mevcuttu. Şimdi ise seri üretim gazoz markaları piyasada hakim. Ancak yerel gazozların müdavi olanlar da mevcut. Limon tuzu, karbonat, su ve şeker kullanarak kendi tarifinizi oluşturmaya başlayabilirsniz. İçine farklı aromalar katıp, en iyi tadı oluşturana kadar şansınızı deneyin.
97.Şarap İmalatı Yapmak
Tekirdağ’ın şarköy ilçesinde şarap yapan yerli halkı görebilirsiniz. Tabi sadece Tekirdağ değil, Denizli, Mersin ve Şirince gibi yerler de örnek olarak gösterebilir. Alkol ürünlerinin her yıl zamlanmasından dolayı, bu tarz yerel ürünlere olan ilgi büyük. Özellikle Fransa’da bir çok çiftçi kendi şarabını üretip satmaktadır. Yapımı diğer alkol ürünlerine göre daha kolaydır ve daha az kimyasal istemektedir.
98.Uyku Maskesi Üretmek
Tekstil sektörüne atılmak isteyip, ancak fazla tecrübesi olmayanlar için basit bir ürün. Uyku maskesi olmadan uykuya geçemeyen kişilerin olduğunu biliyoruz. Bu kişiler için onları özel hissettirecek farklı tarzda uyku maskeleri üretebilirsiniz. Bu tarz maskeler aynı zamanda hediyelik eşya paketlerinin için de yer almaktadır. Küçük imalat fikirleri konusunda kararsız kaldıysanız, bu basit ürün sizin için iyi bir başlangıç olabilir.
99.Peynir Üretimi Yapın
Yerel üretimle yapılan peynirlere seçenek ekleme şansı oldukça yüksek. Örneğin; yağsız, doğal, susamlı ya da farklı tatlar içeren peynirler arıyorsanız bunu büyük markalarda bulamazsınız. Tabi en önemli kısmı süt tozundan yapılma değil de, organik olmasıdır. Peynir yapmayı bilmiyorsanız, emin olun öğrenmek fazla zamanınızı almayacaktır. Farklı türde peynirler üretip müşteri kitlenizi arttırabilirsiniz.
100.Hamak İmalatı Yapmak
Hamak üretimi için 2 adet tahta çıta, sağlam iplik ve bağlama uçları yeterli. Sadece 2 adet materyal ile imalat yapmaya başlamanız mümkün. Özellikle yazlık yerlerde hamaklara olan talep yüksek. Yani bahçeli evler diyelim. Ancak siz hamak üretip satmak için bu tarz yerlerde olmayı beklemeyin. Renkli ve farklı tarzlarda üretmiş olduğunuz hamakları internet üzerinden satışa koyun.
101.Kuru Et İmalatı
Kuru et, talep yüksekliği dikkate alındığında bir çok mezeden daha fazla tüketilmektedir. Özellikle Trakya bölgesinden yüksek üretim kapasitesine sahiptir. Eğer ucuz et üretiminin olduğu bir yerde yaşıyorsanız, kuru et üretimine başlayabilirsiniz. Ürettiğiniz bu ürünler için 1000 TL’lik ambalaj vakumlama makinası işinizi görecektir.
103.Lavaş İmalatı Yapmak
Fırından satılan ekmeklerin yerine, özellikle lavaş ekmeklerinin müdavimleri mevcut. İster evde ya da isterseniz bir dükkan kiralayıp lavaş üretimi yapabilirsiniz. Un, Tuz, Su ve Yumurta üretim yapmanız için yeterli. Hazır ambalajlara koyup, restoranlara veya dönerci dükkanlarına satış yapabilirsiniz. Lezzetli ve taze olarak satış yaptığınız sürece müdaviminiz artacaktır.
104.Hazır Köfte Üretimi
Sadece köfte üretimi yapıp, ürettikleri köfteleri restoranlara veya son tüketiciye satan imalathaneler mevcut. Tek bir lezzet üzerine ustalaşan bu firmalar, lezzetli üretim yaptıkları sürece müşteri sayısında artış yaşamaktadırlar. Tek bir üründe seri üretim yaptıkları için üretim maliyetleri de düşmektedir. Normal bir restoranın 1 kg köfte üretme maliyeti, hazır köfte üretimi yapan imalathaneden daha yüksektir.
105.Kurutulmuş Sebze Üretimi
Yemeklerle aranız iyiyse kurutulmuş sebzelerin ne kadar lezzetli olduğunu fark etmişsinizdir. Bu lezzetli kurutulmuş sebzelerin üretimi kolay olmasına rağmen fiyatı oldukça yüksektir. Eğer tarım yapılan bir yerde yaşıyorsanız, kurutulmuş meyve üretimi yaparak, üretim faaliyetlerine başlayabilirsiniz. Sahibinden.com üzerinden kg fiyatı 70 TL’den satılan bu ürünleri inceleyebilirsiniz. ister güneşte isterseniz de sebze kurutma makinesinde bu ürünleri suyundan arındırabilirsiniz.
106.Butik Makarna Üretimi
Makarna üretimi yapmak için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmanız gerekiyor. Bir çok üretim fikrinde olduğu gibi, makarna yapımını öğrenmekte çok zamanınızı almayacaktır. Makarna yapmak için normal malzemeler dışında bir de kesim ve şekil verme için makineye ihtiyaç duyacaksınız. Ürettiğiniz makarnaları organik olarak pazarlayabilirsiniz.
107.Sucuk Üretimi Yapmak
Küçük şehirlerde bir çok kasap kendi sucuğunu kendisi üretmektedir. Özel baharatlarla yapılıp, bağırsağın içine tepilen et ile, en lezzetli sucuğu üretmeniz mümkün. Fabrika yapımı ürünlerin kg fiyatı 75 TL ilen, ev yapımı sucuğun maliyeti kat ve kat daha düşük. Üstelik satış fiyatı 100 TL’yi buluyor. Instagram üzerinde sucuk üretimi ve satışı yapan bir çok girişimci mevcut.
108.Bitkisel Yağ Üretimi
Bitkisel yağ üretimi derken ay çiçek ya da zeytin yağı gibi büyük üretimlerden bahsetmiyoruz. Kekik yağı, karanfil yağı ya da lavanta gibi ürünlerin yağı sizlere yüksek gelir elde etme fırsatı sunuyor. Evet, bu tarz ürünlerin yağını çıkartıp, 100 gramını 80-100 TL arasında satabilirsiniz. Aktarlar üzerinde organik olmayan bu ürünler 25 ml şişelerde 50 TL’den alıcı buluyor.
Okuyunuz: Aktar Dükkanı Açmak
109.Pekmez İmalatı Yapmak
Köyde para kazandıracak imalat fikirleri arayanlar için pekmez üretimi bulunmaz bir nimet. Bir çok tüketici fiyatı ne olursa olsun, organik pekmez bulmakta zorlanmaktadırlar. Özellikle pekmez tarzı ürünlerde organik ürünlerin faydası kısa zamanda hissediliyor. Pekmez üretimine başlamak için toptan olarak pekmez malzemeleri tedarik edebiliyor olmanız lazım. Keçiboynuzu ve dut pekmezi en çok talep görenler arasında yer alır.
110.Lif Yapıp Satmak
Pazarda ya da kozmetik mağazalarında 5 TL’ye satılan liflerin yapımı oldukça kolay. Maliyeti ve kar marjı yüksek olan bu lifleri üretmeye başlamak için toptan plastik tül satın almanız gerekiyor. Aldığınız bu tülleri kalıp yardımıyla banyo lifine dönüştürebilirsiniz. Çevrenizde bulunan esnaflardan ziyade, daha lüks ürünler üretim gelir elde etmeye çalışın. Emin olun 25 TL’den satılan liflerden satın almak isteyenlerde olacaktır.
111.Isıtıcı Kulaklık Yapmak
Sezonluk üretim yapmak için ideal bir üründür. Hazır kalıbı yapılmış metal ya da plastik üzerine peluş kaplama yaparak ısıtıcı kulaklık üretebilirsiniz. Ürettiğiniz ürünlerin kalitesi ve tasarım zenginliği satışlarınızı belirleyecektir. Yaptığınız fazla üretimleri aynı zamanda toptan olarak satarak da ciro rakamlarınızı arttırabilirsiniz.
112.Promosyon Ürünleri İmalatı
Türkiye’nin yıllık promosyon ürünleri pazar payı 2 Milyar TL’nin üzerinde. Promosyon ürünler basit anahtarlık, ajanda ya da kalem gibi ürünlerin dışına çıkmaktadır. Özellikle son zamanlarda baskılı USB bellek, termos, kupa bardaklar promosyon sektöründe popüler durumda. Sizde farklı ürünleri baskıya hazır hale getirip, promosyon pazarına zenginlik katabilirsiniz.
113.Mangal İmalatı Yapmak
Kaynak makinası kullanmayı biliyorsanız, mangal üretimi yapmak sizin için oldukça kolay olacak. Tek yapmanız gereken hazır olarak birleştirilmeye hazır sac demir kestirmek. Sonrasında gelen parçaları kaynak yapıp, boyamaya sokun. İsteğinize bağlı olarak marka montajı yapabilirsiniz. Ürettiğiniz mangallar satışa hazır.
114.Topraksız Tarım Ürünleri Üretmek
Bahçenizde sera kurabileceğiniz bir alan var ise, bu bölgeyi topraksız tarım yapmak için kullanabilirsiniz. Topraksız tarım denilince akla en basitinden marul üretimi yapmak gelebilir. Marul üretimi getiri açısından düşük olabilir. Bunun yerine kış aylarında çilek yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Zira kışın kg fiyatı en az 15 TL’den alıcı bulmaktadır.
115.Patlamış Mısır Üretimi
Bir imalathane açmak istiyorsanız, patlamış mısır üretimi yapmak oldukça mantıklı bir seçenek olabilir. Ancak düşük sermaye ile bir üretim tesisi açmanız mümkün değil. En az 500 Bin TL sermaye ile, kendinize bir üretim hattı oluşturabilirsiniz. Bir çok tüketici büyük markaların patlamış mısırlarından ziyade, yerel markaları tercih etmektedir. Örneğin; Aypop marka patlamış mısır, Çerezza’dan daha çok tercih edilmektedir.
116.Tasarım Zigon Sehpa İmalatı
Zigon sehpa üretimi yapmak isterseniz işiniz hiç zor değil. Hazır olarak çizimini yaptığınız sehpanın ahşap kısmını, toptan olarak ürettirebilirsiniz. Alt ayak kısımlarını ise hazır olarak almanız mümkün. İsterseniz kütükten sehpa yapıp yüksek fiyatlara da satabilirsiniz. Ya da seri üretim ile uygun fiyatlar üretmeniz de mümkün. Tercih sizin.
117.Sos Üretimi Yapmak
Avrupa’da ve Amerika’da sos tarzı ürünlere oldukça değer verilmektedir. Türk mutfağı zengin olmasına rağmen bizimle özdeşmiş sos yok denecek kadar az. Bu nedenle bir çok restoran yurtdışı menşeili soslar kullanmaktadır. Damak lezzetinize güveniyorsanız, kendi özel sosunuzu üretip, pazarlayabilirsiniz. İdeal lezzeti tutturduğunuz anda kısa zamanda yüksek gelir elde etme fırsatı yakalayacaksınız.
118.Evcil Hayvan Kıyafeti
Pet ürünlerine olan ihtiyaçtan önceki maddelerde bahsettik. Kış aylarında özellikle kedi ve köpek gibi evcik hayvanlara kıyafet giydirilir. Bu bazen süs bazende ihtiyaç olarak yapılır. Sizde tekstil yönünden yetenekliyseniz, bu evcil hayvanlar için kıyafet üretimi yapabilirsiniz. Tabi hayvanları seviyor olmanız şart. Bu sayede onların neye ihtiyacı olduğuna daha iyi karar vermiş olacaksınız.
119.Kemer Üretimi Yapmak
Kemer hem erkek hem de kadınların ortak ihtiyaç duyduğu bir ürün. İster aynı tasarımlar yapın isterseniz de sıradışı kemeler üretin. Yaptığınız kemelerin kolaylıkla satılabileceğinden emin olun. Tabi kaliteli üretim yapmak şartıyla. Aksi taktirde 10 TL’ye dahi kemer bulmak mümkün. Ancak el üretimi kemer yaptığınız taktirde satın alacak bir çok tüketici bulabilirsiniz.
120.Bal Üretimi
En karlı üretim fikirleri arasında yer alır. Fazla bir maliyetiniz yok. Sadece petek tutup, arıcılık yapmak sizin için yeterli. Bir çok üretici için, iş gözüyle değil de daha çok hobi olarak arıcılık yapılmaktadır. Sizde köy hayatı yaşıyorsanız, arıcılık yapıp yan gelir ya da ana gelir oluşturabilirsiniz. Üretim yapmak için bir çok eğitim kaynağına ulaşabilirsiniz.
Evde Ne Üretip Satabilirim?
Evde ne üretebilirim diyenler için yukarıda 120 adet küçük imalat fikirlerini paylaştım. Bu fikirlerin bir çoğu düşük sermaye ile ve hatta sermayesiz olarak başlanabilecek üretim fikirlerini içermektedir. Evde üretim yapmak olumsuz bir duyguya kapılmanıza neden olmasın. Yapacağınız işin tutup tutmayacağını görmeden, bir atölye yatırımı yapmak gereksiz maliyet olabilir.
Önce hangi fikrin bulunduğunuz alanda üretilebilir olduğuna karar verin. Evinizin bir çatısı, kullanılmayan odası veya bodrum gibi atıl alanlar sizin için büyük bir avantaj. Bir atölyeye sahip olmasanız bile, çalışacağınız alanın sadece üretim malzemeleriyle dolu olması daha iyi motive olmanızı sağlayacaktır.
Okuyunuz: 100 Adet Dükkan Açma Fikirleri
Üretim Yapmaya Nasıl Başlanır
Üretim yapmaya başlamak için öncelikle kendinizi iyi tanımanız gerekir. Yukarıdaki imalat fikirleri ile aylık 10 Bin TL ile 50 Bin TL arasında gelir elde eden bir çok kişi mevcut. Bu kişilerin en büyük avantajı, yetenekleri ile yapabilecekleri işleri bir araya getirmek. Örneğin; tekstil alanında bir yeteneğe sahipseniz, o alan üzerine bir üretim yapmanız daha mantıklı. Tabi işinizi sevmeniz şart.
Ancak hayatınızın yönünü değiştirmek istediğinizi söylediniz. Yani tekstilde yeteneğiniz var ama farklı bir alanda uzmanlaşmak istiyorsunuz. Bunun için yukarıda yer alan basit üretim fikrine kolaylıkla başlayabilirsiniz. Ancak bazı üretim süreçleri ise eğitim ister. Bilgi eksikliği yaşadığınız konularda maalesef vasat üretim sonuçları ortaya çıkacaktır. Eğitiminize yatırım yapmaktan çekinmeyin.
Bir diğer konu ise üretim yapmaya başlamakta çekinebilirsiniz. Yani batma korkusu, yanlış tercih korkusu ya da kararsızlık. Böyle bir korkunuz var ise riskinizi minimize etme seçeneğini değerlendirin. Örneğin; sadece sublime baskı makinesi ile yukarıda yer alan fikirler arasından 5 tanesini gerçekleştirebilirsiniz. İlk t-shirt yapmaktan başlayıp, tutmadığı taktirde kupa baskısı, çorap baskısı gibi üretim örneklerini değiştirebilirsiniz.
Üretim Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler
- Tek bir ürün üzerine uzmanlaşmanız marka olmanızı sağlayacaktır. Diğer türlü sırdan bir satıcı olursunuz.
- Ürünlerinizi internet ortamında mutlaka satışa çıkarın. İnternetten satış yapmak pazarlama maliyetlerinizi düşürecektir.
- Perakende ile elde edeceğiniz gelir sınırlıdır. Ancak üretim ile fabrika kurmaya kadar işinizi büyütebilirsiniz.
- Sıfırdan üretim yapacak olmanız gözünüzü korkutmasın. Sadece eğitime ve üretim malzemelere gereken yatırımı yapım.
- Bir işe başlamadan önce gözünüze korkutucu gelebilir. Başladıktan sonra ise o iş sizin için kolaylaşacaktır.
- Bireysel üreticiler genellikle ürünlerini Instagram üzerinden pazarlamaktadır. Sizde üretim sürecinde satış sayfanızı açın. Pazarlama faaliyetlerini ise eğitim sonrasına bırakın.
- Ürettiğiniz ürünlerin satışında reklam donelerinden faydalanın. Üretim yapan tek kişi siz değilsiniz, bu nedenle sıkı rekabet sizi bekliyor.
- Yurtdışına satışını yapabileceğiniz ürünler olmasına özen gösterin. Dolar ile gelir elde etmek daha çok kazanmanızı sağlayacakır.
- Üretim yapmadan önce Etsy.com, Zet.com ve Instructables.com gibi siteleri ziyaret edin. Bu siteler size ilham verici olabilir.
” Küçük imalat fikirleri ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Beğendiyseniz yorum yaparak bizlere destek olmanızı rica ederiz.