Bugüne kadar bir çok işyeri açma deneyimine sahip olan birisi olarak, sizler için bir çok dükkan açma fikrini değerlendirip yorumladım. Dükkan açmak istiyorum diyen herkesin amacı ve planı birbirinden farklı. Kısa zamanda para kazanmak, bayilik sistemi oluşturmak ya da düzenli gelir elde etmek istiyorsanız size uygun olan dükkan açma fikirlerini değerlendirebilirsiniz.
Eğer amacınız sadece aylık 10 Bin TL üzeri kazanmak ise emin olun işiniz çok kolay.Bir işletmenin ayakta durabilmesi için kazanılması gereken rakam budur.Eğer daha büyük planlarınız var ise, gelecekte olmak isteğiniz konum ile başlayacağınız iş arasında korelasyon kurmanız gerekiyor.Nasıl yani?
Örneğin; aylık 100 Bin TL üzeri kazanmak istiyorum diyorsanız, bu hedefe bakkal, butik ya da herhangi bir dükkan açarak ulaşıp ulaşamayacağınızı sorgulamanız gerekir.Çünkü bazı işyeri açma fikirleri size belirli kazanç sağlar, ancak büyümenizi engeller.Bu hem sizinle hem de yaptığınız iş ile ilgilidir.Yazının sonunda aylık 20 Bin TL kazanıp, gerekli büyümeyi sağlayamadığım iş ile ilgili bilgi aktaracağım.
Dükkan açmak istiyorum diyenler için 100 adet iş fikrini sizler için aşağıda sıraladım. İsteğinize bağlı olarak bu işleri ideal gördüğünüz bir dükkana uyarlayabilir, ya da beğendiğiniz bir fikir için kiralık bir dükkan arayabilirsiniz. Burada önemli olan sizin işe uygun olmanız ve kendinize yapacağınız işi yakıştırmanızdır.
İŞYERİ AÇMA FİKİRLERİ
Aşağıda yer alan fikirleri değerlendirmeden önce kendinize bir takım sorular sormanız gerekiyor. Soracağınız bu sorular yaptığınız işte hem mutlu olmanızı hem de daha çok kazanmanızı sağlayacaktır. Dükkan açmak istiyorum diyorsanız öncelikle aşağıdaki soruları kendinize sormaya başlayın.
- Devir mi almak yoksa sıfırdan iş kurmak mı?
- Bilmediğimiz bir sektörde bayilik almak mantıklı mı?
- Kurduğunuz işte bayilik vermek veya 2. ve 3. şubeyi açmak kolay mı?
- Elinizdeki sermaye bu sektörde dükkan açmak için yeterli mi?
- Yapacağınız işte internetten de satış yapılabilir mi?
- En az kaç personele ihtiyaç duyacaksınız?
Not 1: Yapacağınız işte personele olan ihtiyacın az olması sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Minimum asgari ücret ile çalıştırılan bir personelin size maliyeti en az 4000 TL olacaktır.
Not 2: Yapacağınız işin internette de satış yapmaya uygun olması size büyük avantaj kazandırır. Hem işletme içi hem de işletme dışı geliriniz oluşur. Örneğin; Tekel bayi açarsanız internette satış yapamazsınız. Giyim üzerine iş yaptığınız da internetten daha çok müşteri edinmeniz mümkündür.
DÜKKAN AÇMAK İSTİYORUM DİYENLERE İŞYERİ AÇMA FİKİRLERİ
1. Market Açmak
Size en basit iş sektörü olarak görünebilir. Ancak market fikri en risksiz işyeri açma fikirleri arasında yer alır. Üstelik düşük sermaye ile kısa zamanda yatırımınızı amorti edip para kazanmaya başlayabilirsiniz. İlk başta harcama yapacağınız demirbaşlar sizin ana sermayenizi oluşturmaktadır. Satacağınız ürünler ise size kısa zamanda karlılık sağlayacaktır.
Dükkan açmak istiyorum diyenlere market konusunda en büyük tavsiyem devir alma seçeneğini değerlendirmeleridir. Sıfırdan bir dükkan açmak ile hazır devir bir market almak arasında büyük bir avantaj farkı vardır. Örneğin; 3 Bin TL ciro yapan bir marketi devir aldığınızda hemen kazanmaya başlarsınız. Sıfırdan açtığınızda ise 3 Bin TL ciroya çıkmak için müşteri kitlesinin oturmasını bekleyeceksiniz. Tabi bu tercih açacağınız lokasyona göre değişiklik gösterecektir. Detaylı bilgi için Market Açmak başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
2. Cep Telefoncu Açmak
Çevrenizde ne kadar bakkal, market varsa bir o kadar da cep telefoncu görebilirsiniz. Bunun nedeni aynı kazanç oranı ve aynı kolaylığa sahip olmasıdır. Bu sektörden hiç anlamıyor olabilirsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok. Sektör ile ilgili bilgi sahibi olmak için 1-2 ay kadar araştırma yapmanız yetiyor.
Cep telefonu dükkanı açarak tamir ve tadilat yapmanız gerekmiyor. Çevrenizde bulunan bir çok telefoncu tamirat için aldıkları cihazları anlaşmalı noktalara göndermektedir. İşletme için cihaz satışı, kontör yükleme, aksesuar satışı, hat geçişleri gibi faaliyetler ile para kazanabilirsiniz.S ektör ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için Cep Telefonu Dükkanı Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
3. Giyim Mağazası Açmak
İlk iki madde de olduğu gibi iş yapmanızın kolay olduğu bir sektör değildir. Ancak kar marjı diğer dükkan açma fikirlerine göre oldukça yüksektir diyebilirim. İş yapmanızın zor olmasının nedeni Avm’ler ile rekabet hainde olan bir sektör olması. Tabi bu sizin gözünüzü korkutmasın. Avantajlı olduğunuz durumlarda mevcut.
Bu sektörde iş yapmak için tek bir alanda mağaza açmanız en mantıklı seçenek.Örneğin; kot mağazası, tshirt mağazası ya da tesettür giyim mağazası gibi. Tek bir alanda faaliyet gösterdiğiniz için müşterinin aklında daha kalıcı olacaksınız. Aynı zamanda internet üzerinden, özellikle instagram üzerinden satış yaparak cironuzu yükseltme olanağınız mevcut. Detaylı bilgi için Giyim Mağazası Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
4. Çiçekçi Dükkanı Açmak
Daha önce hediyelik ürünler üzerine iş yapmış birisi olarak en çok desteklediğim dükkan açma fikirleri arasında yer almaktadır. Hediye sektörü acil ihtiyaçlar arasında yer alır. Sevdiğinize özel günlerde hediye almak zorunda hissedersiniz kendinizi. Bunu yaşadığım deneyimlerden biliyorum.
Çiçek sektörü ise bulacağınız lokasyona göre güzel kar etmenizi sağlayacaktır. Çiçeksepeti, 444Çiçek gibi sitelerle anlaşarak satışlarınızı 10 katına çıkarmanız mümkün. Tabi benim size tavsiyem kendi markanızı oluşturmanızdır.2020 sevgililer gününde internet siteleri üzerinden çiçek gönderiminde büyük sorunlar yaşandı. Aşırı yoğunluk nedeniyle bir çok kişiye gönderim yapılamadı. Eğer kendi markanız ile aynı gün teslimat yaparak sistem oluşturursanız aylık minimum 20 Bin TL’nin üzerinde kazanç sağlayabilirsiniz. Çiçekçi Dükkanı Açmak başlıklı makalemizi mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.
5. Börekçi Açmak ( Bayilik )
Gıda sektörü açısından en revaçta olan işyeri açma fikirleri arasında yer alır. Her sabah kahvaltı yapmak zorunlu bir mecburiyet. Evde kahvaltı yapıp çıkan kişi sayısı ise yok denecek kadar az. Haliyle kahvaltılık ürün satışı yapan işletmelerde yoğunluk oluşmaktadır.
Börek işinden anlamıyor olabilirsiniz. Emin olun bu işi yapanları büyük bir kısmı da börek yapmayı bilmiyor. Mantıklı seçenek ise beğendiğiniz bir işletmeden bayilik almak. Her sabah çiğ bir şekilde ürünler size teslim edilir. Sizin yapmanız gereken işletmenize kurulan fırınlarda bu ürünleri pişirmek ve servis etmek. Detaylı bilgi için Börekçi Açmak başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.
6. Waffle Dükkanı Açmak
Waffle hala bir çok kesimin yabancı olduğu tatlı türüdür. Burada tercihinizi bulunduğunuz lokasyona göre yapmanız gerekiyor. Örneğin; İstanbul da Bağcılar gibi bir semtte açacağınız waffle cafe ile Beşiktaş’ta açacağınız waffle cafe farklı olacaktır. Cafe dememin nedeni ise sadece waffle satışı değil, işletmenizi çay, kahve ve farklı içecek türleri ile birleştirmeniz gerekiyor.
Dükkan açmak isteyenler için waffle cafe de maliyet dekor ve işletme büyüklüğüne göre değişecektir. Ancak bir çok iş fikrine göre oldukça uygun maliyetler söz konusudur. Kar marjı ise içecek satışı ile maksimum seviyede olacaktır. Waffle yapmayı bilmiyorsanız bile bu sektörde bayilik alarak şansınızı deneyebilirisiniz. Daha detaylı bilgi için Waffle Cafe Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
7. Çiğ Köfte Dükkanı Açmak
Bu iş fikrinden hem müşterilere hem de size gına gelmiş olabilir. Ama yine de kar marjı ve lezzeti ile iki kesimi de memnun etmektedir. Çiğ köfte işinden anlamıyor olmak büyük bir avantaj. Neden mi? Bu alanda artık bayilik almaktan başka şansınız yok diyebilirim.
Yeni bir marka yaratmak ve müşteri kitlesi edinmek uzun bir zamanınızı alacaktır. Üstelik avantaj yakalamak için fiyatlarınızı düşürmek zorundasınız. Bu tarz rekabete girmek ise mantıklı değil. Piyasada bulunan Komagene, Oses veya tutmuş markalardan bayilik almak hızlı bir şekilde kar etmenizi sağlayacaktır. Sizin için seçeneklerin bol olduğu Çiğ Köfte Dükkanı Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
8. Oto Yıkama Dükkanı Açmak
Eskiden bir çok kişi kendi arabasını kendi yıkardı. Şimdi ise zaman kısıtlamasından dolayı oto yıkama dükkanları müşterilere en iyi çözümü üretmektedir. Ortalama bir aracın iç dış yıkaması 30 TL’den başlıyor.Maliyetiniz ise sadece işçilik ve kullandığınız malzemeler. Günde minimum 20 Adet araç yıkadığınızda 600 TL ciro yapmış olacaksınız. Bununda büyük bir kısmını kar olarak yazabilirsiniz.
Piyasada bir çok oto yıkama bayiliği veren firma görebilirsiniz. Oto yıkama alanında dükkan açmak için bayilik almanızı tavsiye etmem. Emin olun müşterilerinizin %98’i hangi bayi olduğunuzu incelemez. Ya evine ya da işletmesine yakın olan güvendiği yıkamacıları tercih eder. Sıfırdan oto yıkama dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
Not: Dükkan açmak beklentilerinizi karşılamıyorsa, En Karlı Tarımsal İş Fikirleri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
9. Manav Açmak
En karlı iş fikirleri nedir diye sorarsanız, karşınızda manav dükkanı açmak seçeneğini görebilirsiniz. Üstelik iş yapmanız, müşteri kitlesini oturtmanız oldukça kolay. Yeter ki yol ağzında olan bir çok müşteriye hitap edecek bir lokasyonda yer alın. Açılış ve kapanış saatleriniz çok önemli. Gece geç saatlere kadar açık olmanız yüksek kar ile ürün satmanızı sağlayacaktır.
İnsanlar tarafından tanınmak, restoranlar ile anlaşmalar yapmak ve servis hizmeti sağlamak bu sektörde size büyük avantaj sağlayacaktır. Üstelik açılış maliyetiniz sadece demirbaş ve ürünlerden oluşmaktadır. İşletme tasarımına göre minimum 20 Bin TL sermaye ile iş yapmaya başlayabilirsiniz. Manav Açmak için Yapılması gerekenler başlıklı makalemizi inceleyiniz.
10. Çocuk Giyim Mağazası Açmak
Niş bir alanda faaliyet göstermeniz marka olma yolunda size katkı sağlayacaktır. Dükkan açmak isteyenler için çocuk giyim sektörü, diğer giyim faaliyetlerine göre daha karlıdır. Alışveriş yapmak isteyen kitle çocukları için özellikle çocuk mağazalarını tercih eder.
Büyük mağazalarda çocuk reyonları diğer bölümlere oranla kısıtlıdır. Eğer açacağınız çocuk giyim mağazasının internet üzerinden de tanıtımını yaparsanız, kısa sürede kar etmeye başlayabilirsiniz. İnstagram bu konuda en büyük yardımcınız olacak. Detaylı bilgi için çocuk giyim dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
11. Elektrik Dükkanı Açmak ( Satış )
Bilmediğiniz ya da anlamadığınız bir sektör olabilir.Ancak elektrikçi olmak ile elektrik mağazası açmak farklı bir konu.Piyasada çalışan bir çok elektrikçinin kendine ait dükkanı yoktur.Bu genellikle vergi ödememek için onlar tarafından tercih edilmez.Anlaşmalı olduğu ya da uygun bulduğu elektrik mağazasından ürünleri satın alıp işini gerçekleştirir.
Sizin açacağınız elektrik mağazası ise A’dan Z’ye tüm ürünlerin olduğu bir dükkan olmalı.Bunun yanında avize, hobi kitleri gibi malzemeler satarak perakende müşteriyi de işletmenize çekebilirsiniz.Avantajı ise yüksek kar marjı olması.Diğer bir iş kolu ise buradan gelen müşterileri anlaşmalı olarak farklı elektrikçilere yönlendirmek olacaktır.
12. Dönerci Dükkanı Açmak
Bakkal, cep telefoncu ya da çiğ köfteci dükkanı gibi her yerde dönerci görmeniz mümkün.Bunun nedeni fastfood sektörünün gelişmesi ve bayilik fırsatlarının cazip olması.İnsanlar yemek için zaman harcamak istemiyor.Hemen alıp çıkmak ya da hemen yemeğe başlamak istiyor.Bu kültür Amerika’da uzun yıllardır mevcut.Ülkemizde bu kültüre ayak uydurmaya başladı.
Döner sektöründen hiç anlamasanız bile lezzetini beğendiğiniz, bayilik veren bir firma ile iletişime geçin.Hem personel hem de sizin eğitiminizle firma ilgilenmektedir.Açacağınız lokasyonla ilgili incelemeler firma tarafından yapılır.Açılışı güzel yaptığınız taktirde kısa zaman da para kazanmaya başlayabilirsiniz.Dönercilikle ilgili dükkan açmak için dönerci dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
13. Köfteci Açmak
Eskiden beri var olan yapımı kolay olan lezzetler arasında yer alır.Tek bir yemek üzerine iş yapmanız kısa zamanda marka olmanızı kolaylaştıracaktır.Üstelik küçük bir dükkan açsanız dahi uğrak nokta olmanız mümkün.Bu konuda araştırma yaparsanız, bir çok ünlü köftecinin küçük bir dükkan ile iş yapmaya başladığını görebilirsiniz.
Peki nasıl bir köfte satacaksınız.İçine koyacağınız malzemeleri ve baharı bildikten sonra işiniz kolay.Tabi bunun için kendi damak tadınızı kullanmanız gerekiyor.Bayilik almaktansa kendi markanızı oluşturmak daha mantıklı.Öncelikle farklı baharatlar ve malzemeler kullanarak istediğiniz tadı üretmeye çalışın.Dükkan açma kısma ise emin olun en kolay aşama.
14. Bebek Giyim Mağazası Açmak
E-bebek, Havuç ya da Soobe gibi bebek giyim markalarını duymuşsunuzdur.Bu markalar küçük bir adımla başlayıp, perakende zinciri olmayı başarmışlardır.Başarının sırrı ise tek bir alanda iş yapmak ve ihtiyaç duyulan sektörü değerlendirmek.Hediye almak isteyenlerinde ilk uğrak noktası bu firmalardır.
Sizde bu hassas olunan sektörde faaliyet göstermek için öncelikle bayilik alma yolunu deneyebilirsiniz.Diğer türlü tek tek marka araştırması yapıp ürün toplamanız sizin için zor olabilir.İnstagram üzerinden satış yapmak ise size ekstra gelir sağlayacaktır.Dikkat etmeniz gereken nokta ise doğum oranlarının yüksek olduğu ilçelerde faaliyet göstermek.Detaylı bilgi için Bebek Giyim Mağazası açmak başlıklı makaleyi inceleyiniz.
15. İç Çamaşırı Dükkanı Açmak
Hem internette hem de perakende olarak en revaçta olan sektör olduğunu söyleyebilirim.Bunun bir çok nedeni var.Öncelikle kar marjının yüksek olması ve sürekli ihtiyaç duyulmasıdır.Türkiye’de aynı zamanda en çok ihraç edilen tekstil ürünleri arasında yer alır.
Bu alanda dükkan açmak için İstoç ya da Tahtakale gibi semtlere uğramanız yeterli.Burada bir çok ihracatçı ve üretimci firma ile karşılaşacaksınız.Her bir markayı işletmenizde bulundurmanız tavsiye edilir.Bu sayede müşteriyi hem fiyat hem de model seçeneği sunmuş olursunuz.Online satış fırsatını ise mutlaka kaçırmayıız. İç Çamaşırı Dükkanı Açmak başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
16. Pilavcı Açmak
Hızlı ve hazır yemek sektörünün revaçta olmasıyla, pilavcı dükkanları da karlı bir iş sektörü haline gelmiştir.Satılan pilav ve ayranın lezzeti iş yapıp yapamayacağınızı belirleyecektir.%800’lere varan kar marjı ise bu sektörü çekici kılmaktadır.Eğer bu sektörde büyümek istiyorsanız, mantıklı olan seçenek pilavı bir catering şirketine yaptırmanız olacaktır.Nasıl Yani?
İşletmede siz mi yoksa personel mi çalışacak çok önemli.Hem pilav yapıp hem de ürün satışa yapmanız zor.Bu konuda lezzeti iyi olan bir yer ile anlaşıp, günlük ihtiyacınız kadar pilav satın alabilirsiniz.Bu sayede ekstra iş yükünün altından kalkmış olursunuz.Ekstra menüler yapmanız ve eve servis ile cironuzu 2 ve 3 katına çıkarmanız mümkün. Pilavcı Dükkanı Açmak başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
17. Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak
Ticaret yapmak yani perakende satış yapmak eskisi kadar kolay ve karlı değil.Çünkü adım başı dükkanları inceleyerek her sektörden iş yapan esnafları görebilirsiniz.Bu nedenle bu esnafları hedeflemek bazen son kullanıcıyı hedeflemekten mantıklıdır.Buna İngilizcede ”Business To Business ( B2B) denir.Yani işletmeden işletmeye ticaret.
Çevrenizde bulunan esnafların %90’ı ambalaj malzemelerine ihtiyaç duyarlar. Üstelik anlaşma yaptığınız taktirde hepsi sizin sürekli müşteriniz olacaktır. Bu aşamada önemli olan ise işletmelere servis yapmaktır. Evet poşeti biten bir esnaf sizi aradığında ona ihtiyacı olan ürünü ulaştırmalısınız.30 Bin TL başlangıç sermayesi ile bu işte başarılı olabilirsiniz.
Not: Üretim yapmak isteyenler için hazırladığımız 120+ Adet Küçük İmalat Fikirleri başlıklı yazımızı okuyarak farklı fikirler edinebilirsiniz.
18. Tuhafiye Dükkanı Açmak
Son zamanlarda evde yapım ürünleri oldukça popüler hale geldi.Bir çok insan hobi ya da ek gelir elde etmek için bu ürünlerle uğraşır.Tuhafiye sektörü ise dükkan açmak için bu alanda oldukça avantajlıdır.Bu işten anlamanıza gerek yok.Sadece toptan olarak ürünleri alıp işletmenizde sergileyin.
Bir çok hobi tutkunu malzeme alımı için Eminönü Tahtakale’ye gitmektedir.Siz ise açacağınız modern tuhafiye dükkanı ile onları bu zahmetten kurtarabilirsiniz.Ancak sizlere tavsiyem eski tarz dükkanlar gibi olmayın.Müşterileriniz için Workshop’lar düzenleyin.Ya da eğitim ve evde yapım kitleri hazırlayın. Tuhafiye dükkan açmak başlıklı yazı üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
19. Tostçu Açmak
Fastfood sektörünün başarısından her yazımda bahsediyorum.Tost alanında başarılı olmuş bir çok işletme mevcut.Ancak bayilik olarak büyüme başarısı henüz istenen seviyede değil.Simit Sarayları daha önce basit bir şekilde büyüme yoluna gitti.Bunu yaparken modernleşme süreci ile faaliyetlerini destekledi.Tost sektöründe ise bunu yapan firma sayısı çok az.
Örneğin; basit derme çatma bir tostçu yerine, açılacak olan tost cafe tarzı dükkanlar daha çok iş yapacaktır.Müşteriler hem çay içmek için hem de tost yemek için o işletmeye gelebilmeli.Tabi lezzet ise çok önemli.Ürünlerinizi kaliteli yapmaktan ve yüksek fiyat koymaktan çekinmeyin.Bu size marka değeri katacaktır. Tostçu Dükkanı Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
20. Gümüşçü Açmak
Doğum günü ya da özel günlerin kaçınılmaz ortak noktasıdır diyebilirim.Avm’de hediyelik mağaza işlettiğim dönemde bir çok müşteriyi kişiye özel ürünler için gümüş dükkanlarına yönelttim.İnsanlar hediye aldığı kişilerin isimlerini, o hediyeye kazıtmak için oldukça hevesli.
Gümüş dükkanlarının avantajlı yanı ise kar marjlarıdır.Bir çok üründe en az %300 kar payına sahipler.İşletme içerisinde ekstra ürün bulundurarak ya da isim baskısı yaparak ekstra gelir elde ederler.Bu işi yapacak olanlara tavsiyem ise instagram ve online kanallar üzerinden satış yapmayı denemeleridir.Detaylı bilgi için gümüş dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
21. Piliç Çevirme İşi
Piliç çevirme Türkiye’de uzun dönemdir yapılan bir iş.Ancak bu işte başarılı olan ya da tek işi piliç çevirme olan iş yeri sayısı oldukça az.Bana göre başarısız olanlar dükkan içine dikdörtgen tüple çalışan piliç çevirme makinesini koyanlardır.Başarılı olanlar ise közde sadece piliç ve kanat çevirme işini yapanlar.
Başarılı olan firmaları detaylıca inceledim.Bir çoğu işletme için müşteriye pilavla servis yapar.İşletme dışı paket servis ise müşteri geldiği gibi beklemeden ürünü alır.Kar marjı ise % 100’dür.Bu sektörde rekabet olduğu için daha fazlasını beklemeyin.İş tutturma olasılığınız ise çok yüksek.
22. Sandviç Dükkanı Açma
Burgerking, McDonalds ya da Starbucks dünyada bilinen en büyük bayilik veren firmalardır.Ancak Subway ise en çok bayi sayısına sahip işletme.Subway Amerika’da kurulmuş bir sandviç devi.Bize oldukça basit gelebilir.Ancak planlı bir şekilde yapılmış sandviç dükkanı sizi büyük bir marka yapabilir.
Burada işin püf noktası hazır menüler oluşturmaktır.Yani müşterinin domates koy, kaşar koy ya da şunu bunu koy demesini beklemeyin.Siz menüler hazırlayın ve müşteriyi bu zahmetten kurtarın.Erken saatte açmanız ve ekstra servis hizmeti vermeniz size kısa zamanda para kazandırmaya başlayacaktır.
23. Kuru Temizleme İşi Yapmak
Yapacağınız işin lokasyonunun en önemli olduğu dükkan açma fikirleri arasında yer alır.Kuru temizleme sektörü gelir ortalaması yüksek olan semtlerde kısa sürede iş yapmaya başlar.Ancak sadece kuru temizleme değil.Bunun yanına çamaşır yıkama hizmeti de eklemeniz gerekiyor.
Çevrenizde araştırma yaptığınızda yıkama sektörünün kuru temizlemeden daha iyi iş yaptığını görebilirsiniz.Bekar insanların çok olduğu semtler en iyi örnektir.Çamaşır yıkama bu müşteri topluluğu için ekstra zahmet gibi gelir.Kendileri uğraşmaktansa bu zahmeti kuru temizleme yani çamaşır yıkama dükkanlarına yüklerler.Örnek olarak Beşiktaş ve Kadıköy’de yer alan işletmeleri inceleyebilirsiniz.
24. İkici El Eşya – Spotçu Dükkanı Açmak
İkinci el eşyalar genelde bekar insanlar ya da geçim durumu uygun olmayan kişiler tarafından alınır olarak bilinir.Ancak durum değişmeye başladı.Artık yeni evlenen çiftlerin bile bu işletmelerde eşya alış verişi yaptığını görebilirsiniz.Bunun yanına koleksiyon eşya alımı yapanları da ekleyebilirsiniz.
Spotçu dükkanları aldıkları eşyaların bir çoğunu taşıma işi karşılığında çok uyguna getirirler.Bunun yanında hemen nakite döndürmek gibi avantajları vardır.Bir çok üründe % 200’den fazla kar ettiklerine de şahit oldum.Eğer bu sektöre ilginiz var ise Letgo gibi sitelerden ürün araştırması yapabilirsiniz.
25. Kumpirci Açmak
Alışveriş merkezlerinde yaptığım inceleme sonucu Kumpirci dükkanlarının oldukça avantajlı olduğunu gördüm.Hem çocuklar hem de gençler tarafından talep çok yüksek.Bunu kumpir restoranlarının önündeki kuyruktan anlayabilirsiniz.
Kumpir işi ile ilgili tecrübe ihtiyacınız yok.Yeter ki eğitim almak için kendinizi hazır hissedin.Hem damak lezzetiniz hem işinize gösterdiğiniz özen kar etmenizi sağlayacaktır.İşletme başlangıç maliyetleri ise bir çok restoran sektörüne göre gayet uygundur. Kumpir Dükkanı Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
26. Baharatçı – Aktar Açmak
Korona virüs ile birlikte gelirini en çok arttıran sektörlerin başında gelmektedir.Alternatif tıpla oldukça ilgili bir toplumda yaşıyoruz.Gündüz kuşağını izleyen kitleler ardından soluğu bu işletmelerde almaktadır.Bulunduğunuz çevrede aktar sayısı az ise bu sektör sizin için biçilmiş bir kaftan.
Tek yapmanız gereken tedarikçilerle anlaşmak.Onlar sizi iş ile ilgili yönlendirmeye başlayacaktır.Kar marjı ise % 1000’lere çıkmaktadır.Bu kadar kazançlı olmasına rağmen toplumda pek fazla icra edilmiyor.Bu işi yapanlar ise kısa sürede şubeleşme ve online satış kanallarını deniyor. Daha detaylı bilgi için Aktar Dükkanı Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
27. Şarküteri Dükkanı
Bir çok iş fikrine göre yapılması daha zor olan iş sektörüdür.Nedeni ise ürünlerin sürekli ilgi istemesi ve bozulmaya müsait olması.Ancak sattığınız ürünlerin damak tadı iyi ise, ürünlerinizin yarısı bile bozulsa kar edersiniz.Müşteriler süper marketlerden şarküteri alış verişi yapmaktansa daha yerel dükkanları tercih etmektedir.
İşletmenize müşteriler alıştıkça sizinde iş hacminiz genişleyecek.Bunu başarmak için yerel tatlar ve ürünler getirmeye özen gösterin.Örneğin; bal satın alırken herkes şüpheyle yaklaşır.Siz ise güvenilirlik sağlayarak müşterilerin şüphelerini giderin. Sektör hakkında bilgi için şarküteri dükkanı açmak başlıklı makaleyi inceliyiniz.
28. Mantı Dükkanı Açmak
Tek ürün satış konsepti hem daha kolay hem de marka olmaya müsait.Mantı dükkanı açmak ise fazla bilgi gerektirmeyen işler arasında yer alır.Yani bu işi yapmak için mantı açmanıza gerek yok.Sadece size tedarik sağlayacak lezzetli üretim yapan bir tedarikçi ile iletişime geçin.
Sizin yapmanız gereken ise iyi bir işletme dizaynı, ürün pişirip hazırlama ve servis.Tabi pazarlama ve müşteri kitlesi oluşturma tamamen size bağlı.Hazırlayacağınız sosların lezzeti müşterilerinizin müdavim olmasını sağlayacaktır.Mantı Dükkanı Açmak başlıklı yazıyı inceleyerek tedarikler ve maliyetlerle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
29. Dürümcü Açmak
Döner ve pilav dükkanları ile yarışabilecek hazır gıda ürünleri arasında yer alır.Pişirmesi hızlı olduğu için fastfood sektöründe gelişime açıktır.Ancak franchise olarak başarı sağlamış bir firma yok diyebiliriz.Bu alandaki boşluğu doldurmak için dürüm hazırlama ve pişirme gibi konularda eğitim almanız gerekiyor.
Gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra müşterinin en kolay ve en hızlı şekilde alışveriş yapabileceği bir ortam yaratın.Sonrası ise pazarlama ve lezzetinize bağlı olarak kazanmaya başlayacaksınız.
30. Tesettür Giyim Mağazası Açmak
İnstagram üzerinden satış yapanların en başarılı oldukları alandır.Ancak giyim sektörünün fiziki bir dükkan açılarak icra edilmesi daha mantıklı.Özellikle tesettür giyim gibi niş alanları seçmek sizi bilinen bir nokta yapacaktır.Evet internet üzerinden satışlar yüksek ancak iade oranı çok fazladır.
Fiziki işletmenizi oluşturduktan sonra internet satış kanallarını mutlaka kullanın.Kaliteli ve markalı ürünler satarak kısa zamanda büyüme yaşayabilirsiniz.Piyasada bu alanda sınırsız tedarikçi bulabilirsiniz.
31. Halı Yıkamacı Açmak
2000’li yıllar öncesi böyle bir sektörün çok tutacağını kimse imkan vermezdi.Evet toplumun büyük bir kısmı kendi imkanları dahilinde halı yıkama işlemini gerçekleştirirdi.Şimdi her bölgede halı yıkama firmalarının iş yaptığını görebilirsiniz.Metre kare fiyatı ortalama 6 TL’dir.Tabi bunun yanında koltuk ve örtü yıkama gibi faaliyetlerde yer alır.
Sizin iş yapacağınız nokta ise güven kısmı.Bir çok işletme bunu aşamamış durumda.Maalesef iş yetiştirmek için üstün körü hizmet verilmekte.Eğer çevreniz geniş ise ve güven sahibi iseniz bu konuda avantaj sahibi olduğunuzu bilmelisiniz.
Okuyunuz: Halı Yıkamacı Açmak
32. Böcek İlaçlama Firması Açma
Bir ilaçlama makinesi ve ilaçlar ile yapabileceğiniz dükkan açma fikirleri arasında yer almaktadır.Ancak görünen kısmı bu kadar kolay değil.Piyasadaki bir çok firma kaçak olarak iş yapmaktadır.Resmi olmak daha büyük kurumsal firmalar ile çalışma imkanı sağlar.Tabi bunun için en az bir sağlık ya da ziraat mezunu mesul müdür bulundurmanız gerekiyor.
Pazarlama için ise internet çok önemli.İstanbul da bir çok firma her semte özel web sitesi açmaktadır.2+1 ev için kullanılan ilaçların değeri maksimum 20 TL.Geri kalan maliyet ise işçilik.Müşterinin ödediği ortalama hizmet fiyatı ise minimum 150 TL.Kar marjı en yüksek iş fikirleri arasında yer almaktadır.
33. Tekel Bayi Açmak
Kısa zamanda kar etmek ya da paranızı amorti etmek istiyorsanız yapılacak bir meslektir.Sattığınız ürünlerin fiyatı yüksek ve talep olduğundan günlük en az 3000 ciro yapabilirsiniz.Tabi bu piyasada ortalama en düşük rakamdır.Kar marjı ise totalde % 15 olarak kabul edebilirsiniz.
Tekel bayide kazancınız sadece yaptığınız ciro değil, aynı zamanda firmalardan aldınız ek iskonto ve toplu sponsorluk paralarıdır.Fazla sermayeniz yoksa bile çekinmenize gerek yok.Bir çok firma açık hesap olarak ürünleri size vermektedir.Daha detaylı bilgi için Tekel Bayi Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
34. Sucuk Ekmek Dükkanı
Dükkan açmak istiyorum diyenler için en kolay iş fikirleri arasında yer alır.Genelde gece seyyar olarak iş yapan satıcıları görebilirsiniz.Tabi bayilik modeliyle iş yapan dükkanlar mevcut.Ancak bayilik almaktansa kendi sisteminizi oluşturmanız daha mantıklı.
Yapmanız gereken yerel bir kasap ile anlaşma yapmak.Evet büyük firmalar yerine yerel kasapları tercih edin.Bu sayede malzemeleri ve alacağınız sucuğun büyüklüğünü siz kontrol edebilirsiniz.İşletme maliyeniz ise dizayna göre çeşitlenir.Ana malzemeleriniz için fazla harcama yapanız gerekmeyecektir.
Not: Çok kazandıracak getirisi yüksek olan Hayvancılık Fikirleri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
35. Turşucu Açmak
Türkiye atıştırmalık sektöründe Avrupa Birliği ülkelerine göre geri kalmıştır.Turşu ise bizim yemek içinde kullandığımız bir atıştırmalık türü.20-30 yıl önceleri sadece turşu üzerine iş yapan dükkanları görebilirdiniz.Ancak işimdi yok denecek kadar az.Nedeni ise üretimin kapalı ürün üzerine kayması.
İşlek bir noktada küçük bir dükkanda bu işe başlarsanız, cironuz düşük olsa dahi yüksek kar ile kazanç elde edersiniz.Turşuları kendinizde yapabilir ya da hazır olarak tedarik edebilirsiniz.Tabi kar marjınız farklı olacaktır.
36. Sağlık Merkezi Kurmak
Hem kar marjı hem de müşteri kapasitesi olarak oldukça popüler bir iş kolu.İçeriğinde epilasyon, sülük tedavisi, lazer tedavi, saç terapisi vb. gibi 100’lerce alternatif sağlık yöntemleri yer almaktadır.Tabi uygun alanda seçeneği belirlemek size ait.
Eğer sağlık alanında diplomanız yok ise bu alanda dükkan açmak için iş birliğine gitmelisiniz. Ya da diploma sahibi birisini mesul müdür olarak işe başlatmanız gerekir.
37. Hostel Açmak
Avrupa ve Amerika ‘da oldukça yaygın olan hostel kültürü, henüz Türkiye’de gelişimini sürdürebilmiş değil.Bunun nedeni hem yasal sorunlar hem de bu sektörün fazla bilinmemesi.Ancak seyahat masraflarında kısıntıya gidilmesi nedeniyle popülerliği artmaya başlayacaktır.Daha fazla bilgi için Hostel Açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
38. Çorbacı Açmak
Hem kolay hem de kısa zamanda markalaşmanızı sağlayacak bir iş yeri açma fikri.Sadece 8 çeşit çorba ile kısa zamanda büyük bir marka yaratabilirsiniz.Bu alanda işkembe ya da kelle paça çorbası yapan işletmeler oldukça meşhur.Ancak tüm çorbaların yer aldığı markalaşmış bir işletme yok denecek kadar az.
Düşük sermaye ile açılış yapıp, yüksek kar oranlarında kazanç sağlamanız yeterli.İş sektöründen anlamıyor olsanız bile, 1 aylık eğitimle usta olabilirsiniz.Yapmanız gereken günlük en az 8 şehit çorba yapmak.
39. Kuruyemiş Dükkanı Açmak
Yazımızın girişinde market açmaktan bahsetmiştim sizelere.Kuruyemiş sektörü ile marketçilik birbirinden farklı diyebilirim.Çerez ve atıştırmalık ürünleri, tatlı satışı ile birlikte revaçta.Bu tarz ürünlerde sıcak ve taze satış yaparsanız, günlük kar marjınız market ürünlerine göre daha yüksek olacaktır.
Tabi reklam faaliyetleriniz çok önemli.Örneğin işletme önünde yer alacak sıcak çerez makineleri kokusu ile sizin reklamınızı yapacacaktır.Detaylı bilgi için kuruyemiş dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
40. Parfümeri Bayiliği Almak
Yönetimi en kolay işyeri açma fikirleri arasında yer alır.Parfümeri için bayilik alıp tek bir personel veya kendiniz çalışarak yüksek kar elde etmeniz mümkün.Ucuz markalar yerine orta segment müşteri profiline hitap etmelisiniz.Bu sayede hem kazancınız hem de müşteri portföyünüz yüksek olur.Lokasyon olarak kalabalık caddeleri ve işlek avmleri tercih edebilirsiniz.Bu sektörde dükkan açmak için danışmanlık almanızı tavsiye ederim.
41. Tobacco Shop Açmak
Dükkan açma fikirleri arasında en popüler olanıdır.Tütün ürünlerinin fiyatının yüksek olması bir çok kullanıcıyı alternatif ürünlere yönlendirmektedir.Bu alternatif ürünlerin kar marjı ise % 50’den başlamakta.Tabi kaçak ürünlerden bahsetmiyorum sizlere.Yasal bandrolü olan açık tütün ürünleri satışı yaparak az sermaye ile çok para kazanabilirsiniz.Detaylı bilgi için Tobacco Shop Açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
42. Self Servis Oto Yıkama
Avrupa’nın bir çok ülkesinde her yerde self servis oto yıkamalar ile karşılaşabilirsiniz. Ülkemizde ise sadece benzin istasyonlarının içerisinde self servis yıkamalar var. Tabi sayısı da oldukça az. Bu da yoğunluğa sebep oluyor. Boş bir arazi kiralayıp, self servis sistemler kurduğunuz zaman oturduğunuz yerden pasif gelir elde edebilirsiniz. Üstelik yanında oto aksesuar satışı yaparak cironuzu arttırmanız mümkün. Self servis oto yıkama nasıl açılır başlıklı yazı üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
43. Bijuteri Dükkanı Açma
Dükkan açmak isteyenler için en karlı iş fikirleri arasında yer alır.Bir çok üründe kar oranı % 1000’lerde.Bu işten anlamıyorsanız bayilik almanız mantıklı bir seçenek.Ancak araştırıp kendiniz ithal ürünlerle işletme kurarsanız 5 katı daha fazla kar edersiniz.Bu bilgileri teyit etmek için Tahtakale’de yer alan bijuteri ithalatçılarını inceleyiniz. Bijuteri dükkanı açmak başlıklı yazımı inceleyiniz.
44. Fit Market Açmak
İnternet üzerinde sadece diet ürünleri satan bir çok web sitesi görebilirsiniz. Günümüzün en büyük problemi obezite. Tabi buna istinaden spor salonları ve diet ürünleri satan işletmelerin potansiyeli yüksek. Sadece diet ürünlerinin satıldığı bir market açarsanız kısa zamanda marka olacağınıza emin olabilirsiniz. Bunun için geniş bir tedarikçi ağına ihtiyacınız var.Lokasyon olarak ise Beşiktaş gibi semtleri tercih etmelisiniz.
45. Telefon Aksesuar Dükkanı
Telefon tamiri ya da telefon satışı gibi işlerle uğraşmadan oturduğunuz yerden para kazanabileceğiniz işyeri açma fikirleri arasında yer alır.2 TL’ye toptan alınan telefon kılıfları bu işletmelerde minimum 10 TL’den satışa sunulur.Ciro rakamlarınız yüksek olmasa bile kar marjının yüksek olması ile para kazandırır.Tabi ekstra internetten satış yapmanızı tavsiye ederim.Bir baskı makinesi ile de kişiye özel ürün satışları yapabilirsiniz.
46. Organik Ürünler Dükkanı Açmak
Tüketiciler süpermarketlerde satılan organik ürünler yerine, organik dükkanlarda satılan ürünleri tercih eder.Çünkü bu işletmelerin ana faaliyet dalı organik üzerinedir.Bu da güven sağlar.Tabi sizde bu güvene hitaben doğru ürünlere sahipseniz müşteri kitlenizi kısa zamanda büyütebilirsiniz.İnstagram’da satış yapmak ise olmazsa olmazlardan.Bu konuda inceleme yapıp günlük en az 50 kargo çıkışı yapan işletmeleri inceleyebilirsiniz.
47. Butik Kahveci Açmak
Sıkıcı ya da herkesin yaptığı bir iş olarak görebilirsiniz.Ancak butik kahveler her zaman güncellenir.Şimdilerde kendi kahve markalarını oluşturan işletmeler popüler.Bu firmalar kahvelerini kendileri kavurur ve çekimlerine kendileri karar verir.Bu da sunulan ürünün tadını etkiler.Güzel olan yanı ise en ucuz ürün olan çaydan daha yüksek kar marjına sahip olmasıdır.
48. Petshop Açmak
Bağlı müşteri deneyimi edinebileceğiniz iş kolları arasında yer alır.Bulunduğunuz bölgede evcil hayvan bakıcısı çok ise kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.Müşteriler memnun kaldıkları bu tarz işletmelerden sürekli alışveriş yapmayı tercih ederler.Eğer evlere servis hizmetiniz var ise bulunduğunuz bölgenin dışında iş yapma şansınız yüksektir.Bu işi yapmak için veteriner olmanıza gerek yok.Bilginiz yok ise hazır bir işletmeyi devir almak sizin için en mantıklı seçenek. Ayrıca Petshop açmak başlıklı makale size bu konu rehber olacaktır.
49. Butik Fırın Bayiliği Almak
Kıyamet kopsa bile iş yapacak olan sektörler arasında yer alır.Özellikle corona günlerinde fırınlara olan talep daha iyi anlaşılmıştır.Tabi bu konuda bilgi sahibi değilseniz sıfırdan bir fırın açmanız zor.Ancak bayilik sistemi ile iş yapan fırınlar ile minimum maliyetlerle iş yapabilirsiniz.Günün belirli saatlerinde ürünleriniz size gelir.Sizin yapmanız gereken ise kasa da durup satış yapmak. Detaylı bilgi için Ekmek fırını açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
50. Oto Aksesuar Dükkanı
Şehir içi noktalarda oto aksesuar işletmeleriyle karşılaşmak pek mümkün değil.Piyasada o kadar motorlu taşır varken, bu tarz işletmelerin belirli noktalara sıkışmaları ise müşteri için uğraştırıcı.Evet basit bir oto sileceği ya da farklı bir almak için sanayiye gitmenize gerek yok.Ya da benzin istasyonlarından pahalı ürünler almak mantıklı değil.Bu nedenle şehir için kalabalık noktalarda bu tarz ürünler satarak yüksek ciro ve kar elde edebilirsiniz.
51. Dondurmacı Bayiliği Almak
Dondurma nasıl yapılır ya da nasıl satılır gibi konularda yabancı olduğunuzu tahmin edebiliyorum.Bu nedenle 6 aylık yaz sezonunda dondurma bayiliği almanızı tavsiye ediyorum.Yarım sezonda elde edeceğiniz gelir ile bir çok işten 1 yılda kazanacağınızdan fazla gelir elde edebilirsiniz.Kış aylarında ise işletmenizi farklı bir iş sektöründe değerlendirebilirsiniz.
Okuyunuz: Dondurmacı Dükkanı Açmak
52. Dilim Pizza Dükkanı
Hızlı servis edilen gıda ürünleri son 10 yıldır yükselişte.Dönerci ve pilavcı dükkanları buna en iyi örnek.Dilim pizza ise Avrupa’nın her ülkesinde oldukça popüler.Ancak ülkemizde denense bile popüler olmayı ya da tutunmayı başaramadı.Nedeni ise dilim pizzanın porsiyon olarak küçük gözükmesi.Siz ise çeyrek pizza konsepti ile bu sektörde yerinizi alabilirsiniz.İşletme maliyetiniz ise oldukça düşük.
53. Oyuncakçı Dükkanı Açmak
Avm’lerde ki kurumsal firmalar ve kırtasiyelerde satılan oyuncaklar hariç bu alanda iş yapan işletmeye denk gelmek zor. Oyuncak sektörü hem karlı hem de zorunlu ihtiyaç gibi. Çünkü insanlar çocuklarına karşı hassas. Bu alanda marka olup sadece oyuncak üzerine bir dükkan açarsanız, kısa zamanda yüksek karlar elde edebilirsiniz. İnternet sektörü ise bu konuda oldukça aç. N11, Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi sitelerde ürünlerinizi satabilirsiniz.
54. Hediyelik Eşya Mağazası
Hediyelik sektöründe iş yaptığım dönemlerde insanların son paralarıyla sevdiklerine hediye aldıklarına şahit oldum.Mahcup olmama kültürü ülkemizde herkeste mevcut.Ancak hediyelik ürünlerle ilgili dükkan sayısı ise kısıtlı.Hatta ürünlerde buna dahil.Bu nedenle sektör internet siteleri tarafından domine edilmiş durumda.İnternet sitelerinde yer alan ürünleri işletmenizde satmaya başladığınızda herkes tarafından tavsiye edilen işletme olacaksınız.
55. Çay Kafe Açmak
Dükkan açmak isteyenler ve az sermayesi olanlar için en iyi iş fikirleri arasında yer alır.İnsanlar oturup sohbet etmek için kahve içmek zorunda değil.Ya da lüks mekanlarda kimse bir çaya minimum 5 TL ödemek zorunda değil.Bu nedenle uygun fiyatlar sunup insanların orta lüks seviyelerde oturabileceği mekanlar oluşturmalısınız.Bu tarz işletmelerin eksik olması nedeniyle simit sarayları çay satışı yaparak yüksek kar elde etmektedir. Bu konuda Çay Cafe Açmak başlıklı makale size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
56. Parti Malzemeleri Dükkanı
Parti, nişan, söz ya da kına gibi etkinliklerin malzemeleri ya online ya da Tahtakale gibi yerlerde satılmaktadır.Tabi ulaşım açısından büyük bir sıkıntı.Online verilen siparişler ise fotoğrafta göründüğü gibi çıkmıyor.Bu ürünlerin yer aldığı bir dükkan açıp aynı zamanda organizasyon sektöründe yerinizi alabilirsiniz.
57.Vodafone Bayi Açmak
Cep telefonu dükkanlarının bakkal ve marketler gibi her yerde yoğun olarak iş yaptıklarını görebilirsiniz. Vodafone bayi açmak ise sadece bir şirketin desteği altında size iş yapma fırsatı sunar.Vodafone hat sahipleri ise işlemlerini sadece sizin işletmenizden yapabileceği algısına kapılır.İhtiyaç duyulan bir lokasyonda Vodafone firmasından destek alarak işletmenizi kurmaya başlayabilirsiniz.
58. Petek-Kalorifer Temizliği
Az sermayeli ancak yüksek karlı işler arasında yer alır.Isıtma maliyetlerini düşürmek için petek temizliği konutlar tarafından yaptırılmak zorunda.Bu temizlik ise sadece bir makine yardımı ile 1-2 saat arasında yapılır.Bu makineyi 3 bin TL’ye satın alıp, pazarlama faaliyetleriyle işe başlayabilirsiniz.Hiç bilmiyor olmaktan korkmayın.Sadece 2 günlük eğitim bu işi yapmanız için yeterli.
59. Nalbur Dükkanı Açmak
Yeni bir ev alsanız bile ev içinde bir takım değişiklikler yapmak istersiniz.Ya da ev içerisinde her zamanda tadilat isteyen durumlar karşınıza çıkacaktır.Bu durumda nalbur dükkanları ise karşınıza çıkacak en iyi çözüm.Perakende satış sektöründe en çok kar edilen işler arasında yer alır.Nalbur dükkanı ile başlayıp, inşaat sektörüne atılmış bir çok firma görebilirsiniz. Sizde bu sektörde yerinizi alıp kar etmeye başlayabilirsiniz. Hiç bilginiz yok ise Nalbur ve Hırdavatçı Açmak başlıklı makaleyi okuyunuz.
60. Butik Sabun Dükkanı Açmak
Sultanahmet ya da Taksim gibi semtlerde bu tarz işletmelerle karşılaşabilirsiniz.Bir çok işletme de kendi sabununu kendisi üretmektedir.Sabun üretmek ise gözünüze zor bir iş gibi gelmesin.Sadece 2 günlük workshop eğitimi ile zamanla bu konuda uzman olabilirsiniz.İşletmeden yayılan sabun kokularının cazibelerine kapılan müşterileriniz kazanç elde etmenizi sağlayacaktır.
61. Kuaför Malzemeleri Toptancılığı
100 dükkan açma fikri arasında en çok desteklediğim iş fikirleri arasında yer alır.Gratis gibi kozmetik mağazalarının nasıl iş yaptıklarına şahit olmuşsunuzdur.Ancak kuaför malzemeleri toptancılığı adı altında açacağınız işletme ile hepsine rakip olabilirsiniz.Üstelik çevrenizde yer alan kuaförler sizin daimi müşterileriniz olacaktır.İnternette ya da mağazalarda satılan 50 TL’lik ürünlerin toptan 18 TL’ye satıldığını görünce bu söylediğime hak vereceksiniz.
62. Kitap Mağazası Açmak
Kitap mağazaları belirli noktalar hariç sadece kurumsal firmalardan oluşmaktadır.2. el ya da sıfır kitapların satıldığı dükkanları her semtte bulmamız mümkün değil.Üstelik kitapların perakende satış karı bir çok üründen yüksek.Bulunduğunuz bölgede sadece popüler ve klasik kitap satışı yaparak kazanmaya başlayabilirsiniz.
63. Antika Dükkanı Açmak
Antika dükkanı açmak için sadece para kazanmak istiyor olmanız yeterli değil.Antika ürünlere mutlaka merakınız olmalı.Tabi bunun yanında bilgi ise en büyük şart.Eğer bu konuda yeteneğiniz var ise internetten ya da eskicilerden ürün toplayarak işletmenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
64. Fatura Ödeme Merkezi Açın
Fatura ödeme merkezleri ilk çıktıkları zaman oldukça popülerdi.Şimdi ise eskisi kadar olmasalar da iş yapmaya devam etmektedirler.Bunun nedeni ise bir çok kişinin internet üzerinden fatura yatırmayı bilmiyor olması.Fatura ödeme merkezi açabilmek için bayilik alma seçeneğini kullanabilirsiniz.Bu sayede hem sistemin kurulumu hem de işletme açılışı daha kısa bir zamanınızı alacaktır.
65. Matbaa- Davetiyeci Açmak
Matbaa ve davetiye işi zamanla internet pazarına kaymaya başlamıştır.Ancak görsel ürünler mutlaka incelenip o şekilde satın alınmalı.Az sermayem var ne iş yapabilirim diyorsanız, matbaa ve davetiye sektörü tam size göre.Uygun kiralı bir dükkan açıp, tüm ürünlerin örneğini orada sergileyin.Hem tanıdıklarınız hem işletmeye uğrayanlar daimi müşteriniz olacaklardır.
66. Türk Telekom Bayisi Açın
Operatör firmaları arasında en çok kampanyalı fiyatlara Türk Telekom sahip olduğu için, iş yapma potansiyeli de çok yüksektir.Cep telefonu bayileri, hat geçişleri yaparak yüksek gelirler elde eder.Türk Telekom ise en çok hat geçişinin olduğu operatörler arasında yer alır.Üstelik TTnet ve ev telefonu alt yapısı gibi ekstra para kazandıran hizmetleri de mevcut.Detaylı bilgi için Türk Telekom ile iletişime geçebilirsiniz.
67. Temizlik Ürünleri Mağazası Açmak
Temizlik ürünleri marketler, kozmetik mağazaları, bakkallar ya da hırdavatçı dükkanı gibi bir çok işletmede yer almaktadır.Peki bu malzemelere ihtiyaç duyanlar nereye gitmeli?Akıllara gelen ise sadece bu ürünlerin satıldığı bir dükkana gitmek.Temizlik ürünlerinin kar marjı diğer perakende ürünlere göre çok yüksektir.Hem açık hem kapalı ürünler işletmenizi çeşitlendirebilirsiniz.
68. Bayanlara Özel Spor Salonu
Obezitenin en büyük sorun olduğundan bahsetmiştik. Buna istinaden spor salonlarına olan talep de yükselmiş durumda. Ancak sadece bayanlara özel salon sayısı inanın çok az. Talep ise çok fazla diyebilirim. Sonuçta muhafazakar bir ülkede yaşadığımızdan, bu salonlara talep olması normal. Bulunduğunuz çevrede bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz. Spor salonu açmak başlıklı yazıda tüm detayları bulabilirsiniz.
69. Playstation Cafe Açmak
Oyunlar cep telefonunda, bilgisayarda ya da evlerde yer alsa da, playstation cafelere olan ilgi azalmıyor. Nedeni ise bu tarz kafelerin buluşma ve sosyalleşme alanı olmasıdır. Arkadaşlarınızla sıkıldığınız zaman yapabileceğiniz en iyi etkinlikler arasında yer alır.Bu tarz bir işletme kurmak isterseniz sadece kuruluş maliyetleriniz olacaktır. Onun haricinde aylık elektrik ve oyun masrafları ile işletmeye başlayabilirsiniz.
Okuyunuz: Playstation Cafe Nasıl Açılır
70. Avm’de Stand Açmak
Klasik Avm’lerde yer alan şekerleme ya da çikolata stantlarını unutun. Çünkü bu stantlar eskisi kadar iş yapmamaktadır. Bunun yerine daha yaratıcı ürünlerin aldığı stantlar kurarak yüksek kar elde edebilirsiniz. Ne tarz ürünler satabilirim diyorsanız, bu sizin yaratıcılığınıza bağlı. Avm’de olmanın avantajını yaşamalısınız. Yeter ki klasik ürünlerden uzak durmayı başarın.
71. Çocuk Oyun Merkezi Kurmak
Çocuklar üzerine yapacağınız yatırım size bir çok iş fikrinden daha fazla kazandıracaktır. Çocukların eğlenmesi için Avm’lerden farklı alternatifler bulmak zor.Hatta bu alanda hizmet veren Funlab gibi kurumsal markaları duymuşsunuzdur.200 metrekarelik dükkan bulup bu tarz eğlence merkezi açabilirsiniz. Her oyun için jeton satmak yerine saatlik ücret almanız size kazandıracaktır.
72. Oto Ekspertiz Dükkanı Açmak ( Bayilik )
Oto ekspertiz dükkanları her 2. el araç alım satımında kullanılmaktadır. Nedeni ise arabaları anlayacak kadar ustalığımızın olmaması. Bu işletmeler ise en düşük 250 TL ekspertiz ücreti almaktadırlar. Bir aracı incelemek için harcanan maksimum süre ise 15-20 dakika. Bu işten hiç anlamıyor olsanız bile bayilik alarak bu sektörde yerinizi alabilirsiniz. Daha fazlası için Oto Ekspertiz Açmak ya da Oto ekspertiz bayilik veren firmalar başlıklı yazıları okuyabilirsiniz.
73. Şehir İçi Kurye Firması Açmak
Özellikle korona döneminde kargo firmalarının ne kadar yoğun çalıştığına şahit olmuşsunuzdur.Kargo şirketleri bir çok firmaya yoğunluk nedeniyle gönderi kotası uyguladı.Kotaya takılan firmalar ise bu dönemde alternatif olarak şehir içi kuryelerden destek aldılar.Şehir için kurye firmaları yüksek ücretler ile aynı gün gönderi hizmeti sağlamaktadırlar.
74. Kargo Bayiliği Almak
Yukarıda yer alan dükkan açma fikrinde kargo şirketlerinin ne kadar yoğun olduğundan bahsettim.Bir çok kargo şirketi modeli ile büyümeye çalışıyor.Eğer bu konuda yeterli sermayeye sahip iseniz, mutlaka ihtiyaç duyulan bir bölge keşfedin.Başvurunuzu kargo şirketlerine yapıp iletişime geçiniz.
75. Butik Burgerci Açmak
Dükkan açmak istiyorum ama ne yapsam diyenlere önerebileceğim en popüler iş fikri.Amerika pazarından dünyaya yayılan burger konsepti, Türkiye’de de yeterince ilgiliyle karşılandı.Bu alanda hizmet veren firmaların kimi başarılı oldu, kimi ise istediği lezzeti yakalayamadı.Kendinize güveniyorsanız, butik burgerinizi oluşturmalısınız.
76. Turist Etkinlik Acentesi Açın
Fethiye, Alanya ya da Marmaris’te alt acente olarak çalışan bu dükkanları görmüşsünüzdür.Önünde bulunan stantlarda paraşüt etkinliği, tekne turu ve masaj gibi hizmetlerin satışı yapılır.Herhangi bir etkinliği sizin organize etmenize gereke yok.Sadece sergileyip satışı konuşunda anlaşmanız yeterli.
77. Su Arıtma Malzemeleri Dükkanı
Hem kriz zamanı hem de normal zamanlarda satışlarını arttıran iş fikirleri arasında yer alır.Herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok denilebilir.Hazır halde aldığınız setlerin montajını yapmanız gerekiyor.Ortalama toptan 300 TL’ye satn alınan bir ürünün satış fiyatı en az 900 TL.Damacana su karşısında büyük avantaj sağlayan bu işyeri açma fikrini deneyebilirsiniz.
78. Kırtasiye açmak
Eğitim ve öğretim devam ettiği sürece ölmeyecek sektörler arasında yer alır.Dükkan açmak isteyenler için biraz zahmetli bir iş olarak gözükebilir.Nedeni ise bir çok ufak tefek ürünlerin yer alması.Ancak kar marjı oldukça tatmin edicidir.İşletmenizde ek olarak oyuncak satışı yaparak cironuzu arttırabilirsiniz.
İlgili Makale: Kırtasiye Nasıl Açılır?
79. Fastfood Büfe Açmak
Hızlı yemek sektöründe lezzeti yakaladığınız sürece ne satarsanız satın iş yapmanız kolay olacaktır.Aynı zamanda bayileşme ve büyüme yoluna gitmeniz diğer iş fikirlerine göre hızlı olur.Nedeni ise fastfood sektöründe merkezden bayilere hazır ürün satışının fazla olmaması ve ustalık istemeyişidir.Sizde ya bayilik alarak ya da kendi sisteminizi kurarak bu sektörde yerinizi alabilirsiniz.
80. Tatlıcı Dükkanı Açmak
Çevreyi incelediğiniz zaman franchise olan tatlı firmalarının arttığını farketmişsinizdir.Tabi bunun yanında eski tarz halka tatlı satmaya devam eden dükkanlar da var.Bilgi sahibi değilseniz bireysel olarak bu işi yapmanız zor diyebilirim.Ancak henüz bayilik vermeye yeni başlayan başarılı olacağına inandığınız bir firma ile iletişime geçebilirsiniz.İhtiyaç duyulan bir nokta da kısa zamanda müşteri kitlesi edinmeye başlayabilirsiniz.
81. Şans Oyunları Bayisi Açın
Satın alma gücünün düşük olduğu ülkelerde şans oyunlarına olan talep yüksektir.Zengin olma hayalleri de şans oyunu oynatan işletmeleri zenginleştirebilir.Milli Piyango Bayiliği üzerinden alacağınızı oyun makineleri ile işlek bir lokasyonda para kazanmaya başlayabilirsiniz.Tabi bunun yanında büfe ürünleri de koymanız daha çok kazanmanızı sağlayacaktır.
82. Züccaciye Mağazası Açmak
Mutfak gereçlerine olan ihtiyaç hiç bir zaman bitmez.Bu sektörde tecrübeli olmaya gerek yok denilebilir.Sadece bu alanda hizmet veren firmalardan ürün tedarik etmeniz gerekiyor.İki seçeneğiniz var.Ya lüks bir mağaza kurmak ya da plastikçi tarzında bir işletme açmak.Emini olun plastikçi tarzında bir işletme açmanız size daha çok kazandıracaktır.
84. Vitamin Bar Açmak
Vitamin barlar daha çok turistik ve lüks semtlerde yer almaktadır.Bunun dışında ise sadece bu konseptte iş yapan yer görmeniz zor.Nedeni ise fiyatların yüksek olması.Burada asıl sorun işletmeci de diyebiliriz.Sadece meyve suyu üzerine üretim yapıyorsanız, bu ürünleri nasıl daha uyguna maal edeceğinizi öğrenmeniz gerekir.Uygun fiyatlar ile başlayıp müşteri kitlesi oluşturursanız emin olun her lokasyonda iş yapmanız mümkün olacaktır.
85. Nakliye Şirketi Kurmak
Şirket yazması sizi korkutmasın.Sadece tek bir araç ile başlayıp nakliye işi yapmanız mümkün.Tabi bunun nasıl yapıldığını biliyorsunuz.Lojistik işi gıda sektörü gibidir.Her zaman talep devam edecektir.Siz de tek bir araç ile başlayıp, mantıklı hamlelerle filo kurmaya kadar gidebilirsiniz.
86. Bisiklet Kiralama
Bisiklet kiralama dükkanları ile yazlık bölgelerde karşılaşmışsınızdır.Ancak bu dükkanlar yok denecek kadar az.Avrupa’da adım başı bu tarz kiralama dükkanlarını görmek mümkün.Ancak Türkiye’de bu sistem fazla gelişmemiş diyebiliriz.Tatil bölgelerinde yaşıyorsanız, eksikliği hissettiğiniz bir lokasyonda dükkan açmak için kolları sıvamaya başlayın.
87. Düğün Organizasyonu Şirketi
Organizasyon yeteneğiniz var ise değerlendirebileceğiniz iş fikirleri arasında yer alır.Düğün yapmak çiftler için büyük bir stres.Uğraşılması gereken küçükten büyüğe bir çok angarya iş mevcut.Düğün organizasyon şirketleri ise bütün bu süreci profesyonelce yönetmek için hizmet vermektedirler.Bu iş için dükkandan ziyade bir ofis açmanız gerekiyor.
İnceleyiniz: Düğün Salonu Açmak
88.Turistik Eşya Dükkanı Açmak
Turizm bölgelerinde ikamet ediyorsanız turistik eşya dükkanı açmak yapabileceğiniz en kolay işler arasındadır.Antalya, Muğla ve Aydın gibi turistik şehirlerde bu tarz eşyalar dolar üzerinden satılmaktadır.Buralarda bir çok farklı turistik eşya dükkanı görebilirsiniz.Eğer farklı ürünler ile sizde sektörde yerinizi alırsanız, bir sezonda sermayenizi çıkarabilirsiniz.
89.Sporcu Malzemeleri Dükkanı
Fitness yapanların bir çoğu alışverişini ya internetten ya da çalıştıkları salondan yapmaktadırlar.Sadece sporculara hitap eden dev mağazaları ancak alışveriş merkezlerinde görebilirsiniz.Örneğin; Decatlon en büyük örnek.Eğer çevrenizde bu tarz büyük mağazalar yok ise küçük çaplı bir dükkanda bu işe başlayabilirsiniz.İnternet ise gelir elde edebileceğiniz ekstra mecra olacaktır.
90. Hacamat Merkezi Açmak
Hacamat sektörü geliri en iyi olan iş fikirleri arasında yer alır.Ancak bu tarz merkez açmak için mesul müdürün bir doktor ya da bu alanda eğitim almış tıbbi personel olması gerekiyor.Tabi bu da sizin için ekstra bir masraf ifade etmektedir.Ancak gerekli sermayeniz var ise mutlaka bu sektörde yerinizi almanızı tavsiye ederiz.
91. Çanta Mağazası Açmak
Tek ürün konseptinde dükkan açmak isteyenler için en karlı işler arasındadır.Bayanların en sevdiği aksesuarı çantasıdır diyebiliriz.Farklı modellerde sadece çanta üzerine bir işletme kurduğunuzda akılda kalır bir dükkan olacaksınız.Çanta almaya ihtiyaç duyan bayanlar ilk olarak sizin dükkanınıza uğrayacaktır.
92. Masaj Salonu Açmak
Profesyonel olarak masaj salonu işletmesi bulmak oldukça zor.Toplumda yer alan masaj salonu algısını biliyorsunuz.Oysa ki profesyonel olarak masaj hizmeti veren yetişmiş bir insan kaynağımız mevcut.Bu sektörde yerinizi almak için öncelikle personel bulmanız gerekiyor.Eğer pazarlamada başarılı olabilirseniz günlük minimum 1000 TL gelir elde edebilirsiniz.
93. Emlak Alanında Dükkan Açmak
Çok klasik bir dükkan açma fikri olarak gözükebilir.Ancak sıfır sermaye ile başlayabileceğiniz en iyi iş fikirleri arasında yer alır.Öncelikle % 50 ortaklık modeliyle farklı bir ofiste çalışmaya başlayarak sektörü öğrenin.Daha sonra bulunduğunuz sektörde öz sermayesin kendinize ait olan bir işletme kurmaya başlayın.
94. Gözlem Evi Cafe Açmak
Daha önce denenmemiş, Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında yer alır.Teras katı olan bir cafe alanı kiralayın.Bu alanda ki tüm masalara teleskop yerleştirin.İşletmenizi ziyaret eden müşteriler hem içeceklerini yudumlayıp, hem de gök yüzünü seyredebilecekler.Siz ise bu alanda marka olacaksınız.
95. Günlük Daire Kiralamak
Günlük daire kiralama işi her semtte yapılmaktadır.Ancak bu sektördeki en büyük sorun yasal zeminlere uyulmaması.Müşteri açısından ise detaylı bilgi eksikliği sorunu.Eğer günlük bir kiralayacaksanız, mutlaka hizmet veren yeri aramanız gerekiyor.Çünkü bir çok işletme 8 saatlik konaklama ücretini paylaşıp, günlük kalacaksanız daha fazla ücret talep ediyor.
96. Temizlik Şirketi Kurmak
Çevrenizde evlere ya da iş yerlerine temizlik yaptırabileceğiniz personeller var ise hemen şirket kurmaya başlayın.Nedeni ise bu sektörde talebin yüksek olması.Tabi bu talebi karşılayacak kadar firma var ancak bir çoğu olumsuz yoruma sahip.Şirket kurduktan sonra hizmet siteleri üzerinden müşteri bulmaya başlayabilirsiniz.Dükkan açmak yerine ofis kurmanızı tavsiye ederim.
97. Stüdyo Kiralama Hizmeti
Stüdyo denilince akılları müzik kayıt noktaları gelir.Ancak bu başlıktaki amaç tamamen youtube videolarına hizmet amaçlı stüdyo kurmak olacaktır.Bir çok kişinin youtube ile ilgili projesi var.Ancak ihtiyaç duyulan ekipmanlar ve stüdyo büyük sorun.Eğer stüdyo ve ekipman kiralama konusunda çözüm sunarsanız, kısa zamanda yatırımınızı amorti edeceksiniz.
98. Av Malzemeleri Satışı
İş hayatının stresinden dolayı insanlar farklı hobi arayışına girmiş durumdalar.Avcılık ise yüzlerce yıldır devam eden hemen hobi hem de ana meslektir.Bu alanda açacağınız bir işletme ile sürekli müşteriler elde edebilirsiniz.Tabi bunun yanında balık tutuma turları ya da avcılık organizasyonları gibi etkinlikler düzenleyebilirsiniz.
99. Bilgisayar Malzemeleri Mağazası
Yerel noktalarda bilgisayar malzemesi satan dükkan bulmak gerçekten zor bir iş.Nedeni ise alışveriş merkezlerindeki kurumsal şirketlerin bu dükkanlara geçmişte zarar vermiş olması.Ancak bu günlerde bu dükkanlara olan ihtiyaç daha fazla.Nedeni ise tamir kültürünün ve kendinin yap kültürünün toplumda gelişmesi.
100. Esnaf Lokantası Açmak
Hızlı yemek kültürünün yanında ucuz yemek kültürü de önemli bir paya sahip.Balkan Lokantası benzeri kurumsal firmaların personel maliyetini düşürerek nasıl iş yaptığına şahit olmuşsunuzdur.Sizde bu sektörde yerinizi almak istiyorsanız, büyük bir işletme kurmanıza gerek yok .Tek bir aşçı ile bir kaç çeşit yemek çıkartarak sektöre giriş yapabilirsiniz. Lokanta ve Restoran açmak başlıklı yazıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
” Dükkan Açmak İstiyorum Diyenlere 100 İşyeri Açma Fikri ” başlıklı yazımızın sonuna geldik.Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden iletişime geçebilirsiniz.Sorularınız en kısa zamanda cevaplandırılacaktır.
Kaynaklar: https://smallbiztrends.com/2017/06/low-cost-retail-business-ideas.html