Düğün Salonu Açmak | Düğün Salonu Açma Maliyeti ve Şartları

Düğün Salonu Açmak

Düğün yaptıysanız ya da çevrenizde düğün yapanlar var ise, düğün salonu için ne kadar yüksek paralar ödediklerini duymuşsunuzdur. Düğün salonlarının bu geliri dikkatinizi çektiyse emin olun doğru yerdesiniz.Düğün salonu açmak size oturduğunuz yerden para kazanma fırsatı tanıyacaktır.Üstelik yeni tarzda salon açmanız sizi bir çok düğün salonuna göre avantajlı kılacaktır.Peki yeni tarz salondan kasıt ne?

Düğün Salonu Açmak
Düğün Salonu Açmak

Eskiden 1000 kişinin geldiği düğünleri görmek mümkündü.Nedeni ise akrabaların bir arada olması ve akrabalık bağının kuvvetli olması.Şimdilerde ise böyle kalabalık düğünler görmek pek mümkün değil.Gelip gidenlerin sayısı en fazla 50-100 ya da 150 kişiyi buluyor.

 

Peki sayı az iken, düğün salonlarının durumu nasıl? Düğün salonları tamamen eski geniş ve kalabalık düğünlere göre dizayn edilmiş.Evlenenler ise böyle büyük salonlara hem yüksek para ödemek istemiyor hem de düğüne gelenlerin sayısının az gözükmesini de istemiyor.

 

Bu nedenle şimdilerde küçük 100-150 kişiye hitap eden düğün salonları oldukça yüksek talep görüyor.Bu salonlar hem düğün, hem nişan, hem de kına gibi etkinlikler için oldukça ideal.Ekstra olarak toplantı ya da etkinlik için salın kiralama hizmeti de yapılabilir.Bu ihtiyaçlar doğrultusunda bir düğün salonu açmak sizin için çok karlı bir hamle olacaktır.

 

Üstelik bu tarz bir düğün salonu açmak sizin için çok maliyetli olmayacaktır.Aşağıda alt başlıklar halinde maliyet, aylık kazanç ve gerekli belgeler konusunda detayları paylaştık.Uygun fiyatlı minimum 200 metrekareden başlayan bir mülk kiralamak size büyük avantaj sağlayacaktır.Yalnız ortak ulaşım noktalarına yakın olması sizin için çok önemli olacaktır.

 

Not: Düğün salonu açmak beklentilerinizi karşılamıyorsa, En Karlı 100+ Dükkan Açma Fikri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

Düğün Salonu Açmak

Düğün Salonu Açmak 1
Düğün Salonu Açmak 1

Bir çok iş fikrinde ayıracağınız sermaye daha büyük iş yapmanızı sağlayacaktır demiştik.Ancak düğün salonu açmak isteyenler için durum biraz farklı.Burada küçük salon açmanın da avantajından bahsediyoruz.Büyük 1500 kişilik salon açacak olsanız bile daha büyük işletmeler ile rekabet etmekte zorlanırsınız.

 

Ancak düşük metrekare düğün salonu açarak rekabete girmek sizi daha avantajlı kılacaktır.Hem salonu kirası uygun olacak hem daha az personel çalıştıracaksınız hem de daha çok iş yapma fırsatınız olacaktır.Kimse büyük salonda kına gecesi yapmak istemez.Bunun için bir çok kişi küçük salon arayışına girer.

 

1000 kişilik 1 adet salon açmaktansa, 5 tane 200 kişilik salon açmak her zaman daha mantıklıdır.200 kişilik açacağınız salonda malzeme kalitesi tamamen size bağlı.Tabi kullandığınız malzemelere göre de ücret talep edeceğinizi unutmayınız.Sonuçta salonu kiralayacak kişiler nasıl bir ortamın olduğunu inceleyip ona göre ödeme yaparlar.

 

Salon açacağınız yer mutlaka metro, otobüs durağı ya da minibüs durağı gibi bilindik yerlere yakın olmalı.Bu sayede tarif etmesi de kolay olacaktır.Bu tarz ulaşımın kolay olduğu yerler aynı zamanda yaya trafiğinin de yoğun olduğu noktalar olarak kabul edilir.Bu sayede tabelanız ile reklam yapma fırsatınız olacak.

 

Düğün salonu açacağınız lokasyonda çevreniz geniş ise çok şanslısınız.Salon açıldıktan sonra çevrenizin olması size kısa zamanda iş yaptıracaktır.Bazı salon sahipleri siyasi, dernek ya da sosyal etkinliklere katılıp oralarda reklamlarını yaparlar.Sizinde mutlaka bu tarz etkinliklere katılmanız tavsiye edilir.

 

İlk yıllarınızda uygun fiyatlar sunmaktan kesinlikle kaçınmayın.Ne kadar çok mutlu düğün sahibi kitlesi, o kadar çok müşteri demek.Düğün salonları ağızdan ağıza yapılan pazarlama faaliyetleri ile müşteri kitlesine sahip olurlar.Şimdiler de bahşiş ya da farklı yollar ile düğün sahiplerini yolmaya çalışan düğün salonları yüzünden, bir çok kişi alternatif arayışında.

 

Bu alanda profesyonel hizmet verip, mutlu müşteri kitlesi elde ederseniz, kısa zamanda 2. ya da 3. şubenizi açabilirsiniz.Düğün salonlarının geliri sadece salon kiralamak değil, aynı zamanda yan hizmetlere aracılık etmekle de farklı gelirlere sahip olmak mümkün.Örneğin; fotoğraf, çiçek, kuaför, gelir arabası vs.

 

Not: Düğün salonu açmak direk iş yapmanızı sağlamaz.Bunun yanında reklam faaliyetlerine önem vermeniz gerekir.Hem yazılı medya hem de online medya kanallarını kullanabilirsiniz.Örneğin; düğün.com iş ortağım kaydı yaparak online olarak büyük bir kitleye sahip olabilirsiniz.Tabi yüksek komisyon ödeyeceğinizi unutmayınız.

 

Düğün Salonu Nasıl Açılır

Düğün Salonu Nasıl Açılır
Düğün Salonu Nasıl Açılır
  • Öncelikle düğün salonu açmak için ne kadar bütçe ayıracağınızı belirleyin.Ne kadar lüks bir salon yaparsanız o kadar yüksek ücret talep etme fırsatınız olur.Tabi bu ücret politikası için bulunduğunuz bölgenin ekonomik durumunu da esas alın.
  • Sıra geldi düğün salonu için yer kiralamaya.Küçük bir düğün salonunun ne kadar avantajlı olacağından bahsettik.Plaza tarzı bir yerde 200 metrekareden başlayan bir salon kiralayabilirsiniz.Lokasyon olarak yaya trafiğinin yoğun olduğu, metro ya da bilindik yerlere yakın tarifi kolay olan bir yer olmasına özen gösteriniz.
  • Vergi levhası ve işletme ruhsatı almanız gerekiyor.Vergi levhası almak en fazla 1-2 gününüzü, düğün salonu ruhsatı almak iste 1-2 haftanızı alacaktır.
  • Sıra geldi dekor için bir mimar ile anlaşmaya.Aklınızda bir tasarım modeli var ise bunu mimara bildirin.Ya da mimarın size seçenek sunmasını isteyin.İnternette gördüğünüz bir salonun aynısının olmasını da isteyebilirsiniz.
  • Dekor ve dizayn aşaması bittikten sonra demirbaş almanız gerekiyor.Masa,sandalye, süs malzemleri, ışık, sahne aksesuarları gibi demirbaşları satın alın.Hepsini detaylı olarak yerleştirip, fotoğraf çekmeye hazır hale getirin.
  • Tüm bu aşamalar bittikten sonra sıra geldi pazarlama faaliyetlerine.Bir düğün paketi oluşturup bunları broşüre bastırın.Aynı zamanda internet üzerinden yerel hedeflemeli reklamlar çıkın.Gerekiyorsa tüm kuaförler ile komisyonlu anlaşma yapın.
  • İnsanlar sizi tanıdıkça, mutlu müşteriler arttıkça iş yapmaya başlayacaksınız.

 

Düğün Salonu Açma Maliyeti

Düğün Salonu Açma Maliyeti
Düğün Salonu Açma Maliyeti

Eğer düşün sermaye ile düğün salonu açmak istiyorsanız, en az 100-150 TL arası paranızın gideceğini unutmayınız.İnanın bu rakam harcayabileceğiniz en düşük miktar.Düğün salonu açmak sadece masa sandalye almaktan ibaret değil.

 

Dekor yaptırdığınız zaman ses yalıtım masrafları, ses sistemi için harcayacağınız para, kira+komisyon+depozito gibi bir çok masraflar karşınıza çıkacak.Emin olun 100 Bin TL ile bir salon açabilirseniz kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

 

Tabi bu rakamların üstüne 500 Bin TL sermayeye çıkmakta mümkün.Ancak emin olun fazlası da gereksiz gelebilir.Bulunduğunuz bölgenin potansiyeli kadar iş yapabilirsiniz.Yıllık maksimum 200 Bin TL kar edebileceğiniz bir yer için ederinden fazla para harcamanıza gerek yok.

 

Not: Salon tadilatını kendiniz yaparsanız, uygun fiyatlı malzemeler kullanır ve ucuz ürünler alırsanız 100 Bin TL’ye salon açabilirsiniz.Ancak ne kadar verimli olur?Bu kısmını detaylı düşünmek gerekir.

 

Not: Düğün salonu açma maliyeti yüksek geldiyese, En Yeni 100+ iş Fikirleri başlıklı makale üzerinden farklı iş fikirleri edinebilirsiniz.

 

Düğün Salonu Kazancı

Düğün Salonu Aylık Kazancı
Düğün Salonu Aylık Kazancı

Düğün salonları artık sadece yaz aylarında 3-4 aylık sezonda değil, tüm sezonlarda iş yapıyor.Tabi yaz ayları daha yoğun geçiyor.Örneğin; rezervasyon yaptırmak isteseniz ağustos ya da eylül aylarında yer bulmanız imkansız gibi.Tabi bu aylarda fiyatlar daha yüksek.

 

Düğün sezonunda hafta sonu salon kiralama fiyatı 5 Bin TL’den başlıyor.İstanbul’da en uygun semtlerde bile bu fiyatın altında salon kiralamak çok zor.Sadece hafta sonu sabah ve akşam kiralama olarak 4 farklı düğün kiralamsası yapılır.

 

Biz düğün salonunun sadece hafta sonu 4 iş yaptığını hesaplayarak tahmini aylık kazancı çıkaralım.Hafta için yapılan işleri dahil etmiyoruz hesaba.Hafta için yaptığınız işlere ekstra kazanç olarak bakabilirsiniz.

 

4 Düğün x  4 hafta  x 3 Ay = Sezon da 48 düğün demektir

48 Düğün x 5 Bin TL = 240 Bin TL Brüt Gelir

 

Elde ettiğiniz brüt gelirden kira, personel, vergi, düğün malzemeleri gibi masrafları çıktığınızda net karı elde etmiş olursunuz.Bu rakamın minimum 150 Bin TL olacağına emin olabilirsiniz.Yukarıdaki hesap tamamen dolu olarak geçen sezona göre yapılmıştır.Ancak hafta içi ve ekstra organizasyon gelirleri hariç kılınmıştır.

 

Düğün Salonu için Gerekli Malzemeler

Düğün Salonu Gerekli Malzemeler
Düğün Salonu Gerekli Malzemeler
  • Yuvarlak Masa ve Sandalye
  • Gelin ve damat için taht şeklinde masa sandalye
  • Ses sistemi
  • Süs malzemeleri
  • Servis için mutfak malzemeleri
  • Işıklandırma sistemleri
  • Pasta Malzemeleri
  • Reklam Doneleri
  • Ayna ve ekstra dekor malzemeleri

 

Not: İlk defa ticaret ile uğraşacaksanız mutlaka Ticaret nasıl yapılır başlıklı makaleyi inceleyiniz.

 

Düğün Salonu Açmak İçin Gerekli Belgeler

Düğün Salonu Açma Belgeleri
Düğün Salonu Açma Belgeleri
  • İtfaiye raporu
  • Vergi levhası
  • Faaliyet belgesi
  • Oda kayıt belgesi
  • Ruhsat beyan formu
  • Ticaret Odası kaydı
  • Sicil Kayıt belgesi
  • Sigorta bildirim formu
  • Kira kontratı örneği
  • Tapu fotokopisi

 

Yukarıda istenen belgeler bir çok belediyeye göre değişiklik gösterebilir.Bu nedenle en doğru yol bulunduğunuz ilçenin ruhsat işleri müdürlüğüne gidip bu belgelerin listesini almak.

 

Düğün salonu açmak ” başlıklı yazımızın sonuna geldik.Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Scroll to Top