Böcek ilaçlama işi yapmak isteyenlere müjde! KOSGEB 2021 yılında da Böcek ilaçlama şirketi açmak isteyenlere destek verecek. Sizlere bu yazımızda böcek ilaçlama firması nasıl açılır tüm detayları ile açıklayacağız. Özellikle de merak edilen böcek ilaçlama şirketi açmak için gerekli belgeler nelerdir gibi tüm sorularınızın yanıtlarını bu içeriğimizde bulabilirsiniz. Detaylı araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz bilgiler ile şirketinizi kurarken sizlere rehberlik edeceğiz.
Böcek ilaçlama iş fikrinin planlanması, somut bir hale gelmeden önce dürüstçe cevaplanması gereken birtakım soruları içerir. Böcek ilaçlama şirketi herkesin yapabileceği bir iş sektörü olmayabilir. Çünkü tartışılamaz iğrenme faktörüne ek olarak, duygusal olarak da stresli olabilir.
Her ne kadar kulağa hoş gelmese de iklim değişikliklerinin yaşanmaya başlamasıyla haşereler kontrolden çıkmaktadırlar. Bu durum böcek ilaçlama şirketlerinin lehinedir. Bu sayede potansiyel müşteri portföyünüz sürdürülebilir bir temel üzerinde yer alacaktır. Ayrıca böceklerin istilası esnasında müşteriler çok para harcamaktan da kaçınmazlar. Bir an önce hızlı çözüme ulaşmak için çabalarlar.
Not: Böcek ilaçlama şirketi açmak dışında farklı fikirler edinmek için 100+ Karlı Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Böcek İlaçlama Şirketi Açmak
Böcek ilaçlama şirketi açmak için sağlam temellere dayalı uzman bilgiye ihtiyacınız vardır. Başarılı bir böcek ilaçlama şirketi açmak için lokasyona, çalışma aralığına ve rekabet analizine bağlı olarak hangi tür haşerelere odaklanmanızın mantıklı olacağına karar vermelisiniz.
Belli başlı böcek türlerine odaklanarak en profesyonel olmak sizin için bir avantaj olacaktır.
Öte yandan geniş bir hizmet yelpazesinde olmak ise müşteriyi çekecek bir özellik olur. Ancak geniş alanda geniş portföye hizmet vermek ek maliyet anlamına gelir. İlk başlangıçta düşünmeyecek olsanız da işlere sağlam temeller attıktan sonra bu alternatifi de dahil edebilirsiniz. Nihayetinde kendi bilgi seviyenizde potansiyel hizmet yelpazesi için belirleyici olması en iyi tercihtir.
Böcek İlaçlama Firması Nasıl Açılır?
Böcek ilaçlama şirketi açmak, her günün başından itibaren dikkatli ticari planlama ve yöntem gerektirmektedir. Bu nedenle de böcek ilaçlama firması nasıl açılır? Sorusuna çok kapsamlı bir şekilde cevap vermek istedik.
İş dahilinde tüm planlar yapılmalıdır. İyi düşünülmüş bir iş planı potansiyel yatırımcıları bile ikna edebilir.
Bu nedenle iyi bir plan ile KOSGEB’den destek alabilirsiniz. Eğer KOSGEB üzerinden eğitim alarak KOSGEB Katılım Belgesine sahipseniz, hazırlamanız gereken proje dosyası detaylarını mutlaka biliyorsunuzdur. Belirtmek isteriz ki KOSGEB’e başvurmak için hazırlanacak dosyayı kesinlikle bir danışmanın hazırlamasına izin vermeyin. KOSGEB’in en hassas davrandığı konulardan biri olduğu için direkt olarak anlayıp, ret kararını vermektedirler. Beklentileri tam olarak sizin emeğiniz ve ne yapmak istediğiniz. Böcek ilaçlama şirketiniz için vergi levhanızda NACE Kodunuzu mutlaka 81.29 olarak belirtmeniz gereklidir. Aksi halde KOSGEB destekleri grubuna dahil olamazsınız. Bu püf noktasını da özellikle belirtmek istiyoruz.
Mümkün olan en yüksek geliri elde etmek için, prosedürler sıkı bir şekilde organize edilmelidir. Nihayetinde bağımsız bir böcek ilaçlama şirketinin ne kadar kazanabileceğine zaman faktörü karar verir. Tüm seyahat, malzeme ve giyim masrafları düşüldükten sonra, çalışma hızı da saatlik ücreti belirler.
Böcek İlaçlama Şirketi Açmak İçin Gerekli Belgeler
Sizlere böcek ilaçlama şirketi açmak için gerekli belgeler hakkında bilgi vermek istiyoruz.
İlk olarak, Sağlık bakanlığı tarafından belirtilen bilgi ve belgeler ile faaliyet göstereceğiniz ilin müdürlüğüne giderek izin almalısınız.
İş yerinizi açmak için bulunduğunuz belediyeye gerekli evrakları iletmeniz ve iş yeri ruhsatınızı almanız gerekmektedir.
Böcek ilaçlama şirketini açmak için ya bizzat kendiniz ya da mesul müdürün İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapması gereklidir.
Eğer mesul müdürünüz varsa, mesul müdür sözleşmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitime katıldığını belirten sertifika gereklidir.
Ayrıca mesul müdüre ait diplomanın da noterden onaylı örneği gereklidir.
Burada belirtmek isteriz ki böcek ilaçlama firması açmak için gerekli eğitimleriniz ve mezuniyetiniz varsa gönül rahatlığıyla şirketinizi açabilirsiniz. Ancak bu eğitimlere sahip değilseniz ve bir mesul müdür ile anlaşarak çalışacaksanız bir kez daha düşünmenizi öneririz. Çünkü sizinle çalışmayı bırakmak istediğinde eğer 10 gün içerisinde yerine birini bulamazsanız tüm çabanız boşa gidecektir.
Böcek ilaçlama şirketi açmak için özellikle Sağlık Bakanlığı’nın resmi gazetede yayımladığı Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliklerini ihmal etmemelisiniz. Gerekli izin alma, başvuru şartlarını, personel ve fiziki altyapı standartlarına tam anlamıyla uymanız gerekmektedir. Aksi halde beşinci bölümde yer alan çeşitli hükümler bölümündeki iznin geçerliliğini kaybetmesi gibi bir durumla karşılaşabilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Okuyunuz: Farklı sektörlerde iş yapmak istiyorsanız En Yeni İş Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Böcek İlaçlama Firması Açma Maliyeti
Artık böcek ilaçlama şirketi açmak için hazırsınız ve aklınızda bir soru daha var. Böcek ilaçlama firması açma maliyeti ne kadardır?
Aslında kaba taslak bir hesap yapmak gerekirse iş yeri kirası haricinde tüm harçlar, devlet ödemeleri ve Sağlık Bakanlığı’nın şart koştuğu malzemeler ile birlikte en az 60 bin TL gerekecektir. Tutacağınız iş yeri, bulunduğunuz şehre ve lokasyona göre kiralar değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bunu maliyet hesaplarına dahil etmiyoruz.
Bakanlığın şart koştuğu detaylara sahip bir iş yeri için en az 70-80 metrekarelik bir iş yerine ihtiyacınız var.
Personeller için duş ve giyinme odası ihtiyaçları ve ilaçlamanın hazırlık aşamalarını gerçekleştirmek için alanlara da ihtiyaç duyacağınız için biraz daha büyük bir iş yeri de düşünebilirsiniz.
İş güvenliğini sağlamak için birçok ekipman ve materyallere de ihtiyacınız olacak. En küçük detayları da göze alarak size maliyet hesabını veriyoruz. Tabii ki araştırarak en uygun çözümleri bulabilirsiniz.
Not: Daha önce herhangi bir ticari faaliyette bulunmadıysanız Ticaret nasıl yapılır başlıklı makalemizi inceleyiniz.
İlaçlama Şirketi Aylık Getirisi ve Kar Marjı
Böcek ilaçlama açmak ve mümkün olan en yüksek geliri elde edebilmek için, her detayın en iyi şekilde organize edilmiş olması gereklidir. İlaçlama şirketi aylık getirisi ve kar marjı merak edilen bir konu olmuştur.
Günümüzde artık tüm ofisler, iş yerleri ve fabrikalar iş yerlerini ilaçlatmak zorundadırlar ve belirli rutin kontrollerden geçmektedirler.
Apartmanlardaki kalorifer böcekleri her sene ortaya çıkmakta ve insanları ciddi anlamda rahatsız etmektedir.
Her şeyi unutup sadece yukarıda belirttiğimiz iki hali ele alırsak ve böcek ilaçlama şirketlerinin azlığını da göz önünde bulundurursak oldukça karlı bir işte olduğunuzu belirtebiliriz.
Başlangıç için her gün 5 yeri ilaçlamaya gitseniz ve gittiğiniz yerlerden minimum 400 TL ile dönseniz. Günlük kazancınız 2 Bin TL olacaktır. Her geçen gün müşteri portföyünüz artacak ve referanslarınız oldukça kazancınız da artış gösterecek. Giderlerinizi gelirlerinizle karşılaştırdığınızda oldukça iyi kazançlar elde edeceksiniz.
İlaçlama Şirketi Açacaklara Tavsiyeler
Yazımızın sonuna geldik. Böcek ilaçlama şirketi açmak biraz detaylı ve meşakatlidir. Ancak o zaman kıymeti bilinir ve sevilir. Bu nedenle son olarak ilaçlama şirketi açacaklara tavsiyeler vermek isteriz:
Ekibinizi ne kadar profesyonel kurarsanız, müşterileriniz sizden o kadar memnun kalacaktır.
İyi bir reklam için iş yeri araçlarınıza mutlaka araç giydirme yaptırmalısınız. Özellikle de dikkat çekici ve akılda kalıcı olmalı.
İş yerinizi en iyi web sitesi üzerinden tanıtabilirsiniz. Bunun için profesyonellerden destek alabilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarından iş yerinizi mutlaka tanıtmalı ve reklam vermelisiniz.
Ne kadar geniş kitlelere kendinizi gösterirseniz, o kadar çok müşteriye sahip olursunuz.
Böcek ilaçlama şirketi açmak düşüncesinde olanlar için, eğer KOSGEB desteklerinden yararlanmak isterseniz, belirtmek isteriz ki kadın girişimciler yüzde 70, erkek girişimciler yüzde 60’a kadar destek alabilmektedir.
” Böcek ilaçlama şirketi açmak ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar bölümünden bize bildirebilirsiniz.