Bebek Giyim Mağazası Açmak | Aylık Kazancı

Bebek Gİyim Mağazası Açmak

Bebek ve çocuk giyim sektörü en az tasarruf yapılan, zorunlu yapılması gereken harcamaları kapsayan bir sektördür. Bu alanda faaliyet göstermek istiyorsanız, yüksek kar marjı sizi bekliyor. Üstelik müşteri memnuniyeti ile ciro rakamlarını düzenli olarak arttırabilirsiniz. Bebek giyim mağazası açmak için yazımızda yer alan bilgileri dikkate alırsanız, bu sektörde başarılı olacağınıza emin olabilirsiniz.

Bebek Giyim Mağazası Açmak
Bebek Giyim Mağazası Açmak

Daha önce yetişkin giyim mağazası açmak ile ilgili bir makale oluşturmuştuk. Bebek giyim mağazası yetişkin giyimi sektörüne göre büyük avantajlar barındırır. Bir yetişken satın aldığı ürünü sürekli giyebilirken, bebeklerde durum biraz farklıdır. Hızlı boy atma evrelerinde olduğundan her yıl yeni farkı boylarda ürün alınması gerekir.

Bebek giyim mağazası açmak isteyenlerin sahip olacağı diğer avantaj ise, moda konusundadır. Bebeklerde ve çocuklarda moda konusunda pek bir ürün takibi olmaz. Ancak yetişkinlerde moda hızlı değişim gösterdiğinden sürekli farklı kombinler bulundurmak durumunda kalırsınız.

Bebek giyim mağazası için yapmanız gereken her yaş ve cinsiyet için farklı boylarda ve renklerde ürün bulundurmak. İşletmenizi hediye alacak olan tüketiciler ile anne ve babalar ziyaret edecektir. Onlar için geniş bir ürün yelpazesi sunduğunuzda, satışlarınız artacaktır.

 

Piyasada bebek ve çocuk giyim alanında iş yapan bir çok firma var.E-bebek, Havuç Giyim, Civilim, Joker, Babymall gibi bir çok isim sayabiliriz. Bu alanda tek bir firma kazanmıyor. Pasta o kadar çok büyük ki, herkes hak ettiği kadarını alıyor. Eğer fiziki bir dükkan açacaksanız, detaylı bir lokasyon araştırması yapmanız gerekecek.

 

Bebek Giyim Mağazası Açmak

Şimdi size bebek giyim mağazası nasıl açılır, maliyeti ve aylık kazancı gibi detay içeren bilgilerden bahsedelim. Öncelikle bebek giyim mağazası için toplamda ne kadar harcayabilirsiniz, buna karar verin. Sermaye harcamada sınır yok. Ancak alt sınır olarak minimum 50 Bin TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Bebek Giyim Mağazası Açma 2
Bebek Giyim Mağazası Açma 2

İşletme içerisinde satışını yapacağınız ürünler sadece giyim değil, aynı zamanda oyuncak, bebek arabası, geliştirici setlerde olacak.Bu nedenle yeterli sermayeyi ayırmaktan kaçınmayın.

Yeterli sermayeyi belirledikten sonra yapmanız gereken 2 seçenek var. Ya bayilik almak ya da sıfırdan bebek giyim mağazası açmak. Bebek giyimi ile ilgili bilgi sahibi değilseniz, sıfırdan dükkan açmak sizi zorlayabilir. Açacağınız dükkan büyük ihtimal pek profesyonel olmayacaktır.

Bebek giyim bayiliği aldığınızda ise her şey daha profesyonel ilerler. İşletmenizin duvar renginden tutunda, hangi rafların kullanılacağı, vitrin dizaynı gibi prosedürler önceden belirlenmiştir. Bayilik için yüksek sermaye harcayıp, daha düşük kar marjına razı gelirsiniz. Ancak işiniz daha kolay ilerler.

Sıfırdan bebek ya da çocuk giyim dükkanı açmak istiyorum diyorsanız, yoğun araştırma ve self eğitim ile mümkün. Başarılı olduğunuz taktirde yüksek kar marjı, farklı marka çeşidi, bireysel reklam ve hareket özgürlüğü gibi avantajlara sahip olacaksınız. Üstelik kendi satın aldığınız ürünleri online olarak daha büyük avantajlarla satabilirsiniz.

Bu yazımızda daha çok kendi işletmenizi açacağınızı varsayarak ilerleyeceğiz. İşletme lokasyonu, pazarlama kanalları, işletme dizaynı ve ürün fiyat politikası başarıda ki en büyük etken olacaktır.

Örneğin; bebek giyiminde en çok tüketime sahip ilçeyi bulmak için doğum oranlarına bakın. İstanbul Esenler’de olan bebek ve çocuk oranı, Kadıköy’den fazladır. Tabi bu Kadıköy’de çocuk olmadığı anlamına gelmez. Ancak rekabet sizin daha az ciro yapmanıza neden olacaktır.

 

Bebek Giyim Mağazası Nasıl Açılır?

Bebek Gİyim Mağazası Nasıl Açılır
Bebek Gİyim Mağazası Nasıl Açılır
  • Öncelikle sermayenize uygun boş bir dükkan belirleyin. Bulunduğunuz ilçenin ana merkezinden ziyade, farklı mahalle merkezlerini tercih edin. Çünkü ana ilçe merkezlerinde yoğun rekabet sizi bekliyor olacaktır. Örneğin; Bahçelievler’in Şirinevler mahallesi yerine, Yenibosna mahallesinde mağaza açmak gibi. Yenibosna’da rekabet daha az diyebiliriz.
  • Dükkan seçimi yaparken kiranın uygun olmasına özen gösterin. Kira ödeyeceğiniz stopaj ile birlikte en önemli gider kaleminiz arasında yer alır. İşletme açılışı sonrası müşteri kitlenizin oturması en az 1 yılı alacaktır. Bu nedenle ödeyebileceğiniz rakamlarda olması önemli.
  • Dükkan kiralama sonrası bir mimar ile anlaşın. Hem vitrin görünümü hem de işletme içi görünümünü arttıracak şekilde tasarım olsun. Bu tasarımları yaptırırken, mutlaka rakip işletmeleri ve mağazaları inceleyiniz.
  • Gerekli tasarımlar bittikten sonra ihtiyaç duyacağınız mobilya, raf ve reklam ürünü gibi demirbaşları satın alın ve dükkana yerleştirin.
  • Sıra geldi ürün satın alma aşamasına. Toptancılara ulaşmak için Eminönü, Merter, Güngören tekstil merkezi gibi ilçelere uğrayın ve tek tek iletişime geçin. Marka çeşitliliği size büyük avantaj sağlayacaktır. Her yaşa uygun farklı marka ve modellerde ürünleri alıp, işletmenizde sergileyin.
  • Bebek giyim mağazası açmak sadece tekstil ürünleri satacağınız anlamına gelmez. Sizin için ek gelir olacak olan yan ürünleri mutlaka bulundurun. Oyuncak, bebek arabası ve gelişim sağlayıcı ürünler gibi.
  • İşletme açılışı mutlaka görkemli olsun. Kendinizi tanıtma şansını kaçırmayın. İşletme tabelası, reklam broşürleri, açılışa özel indirimler ve internet reklamları gibi bir çok araçtan faydalanın.

 

Bebek Giyim Mağazası Aylık Kazancı

Bebek giyim sektöründe kar marjı %30 ile %200 arasında değişiklik gösterir. Tabi kendi markanız ile işletme açılışı yaptıysanız. Bebek giyim mağazası bayiliği alacaksanız bu rakamlar yarı yarıya düşüş gösterir. Peki mağaza aylık kazancı ne kadar olur.

Bebek giyim mağazası aylık kazancı
Bebek giyim mağazası aylık kazancı

Sorunuzun cevabını, mantıklı olarak günlük ve aylık olarak yapacağınız ciro belirleyecektir. Örneğin günlük 1000 TL ciro yapıyorsanız %30 kar ile, aylık brüt olarak 9 Bin TL kar elde etmiş olursunuz. Bu rakamlardan ana giderlerinizi çıktığınızda net kar ortaya çıkmış olur.

Tabi biz en düşük ciro ve en düşük kar marjı ile bu hesabı yaptık. Ortalama başarılı olan bir işletmenin net karı aylık 10 Bin-15 Bin TL’nin altına düşmez. Neden mi? Bu sorunun cevabını bebek giyim mağazalarındaki yoğunluğu görerek kendiniz cevaplayabilirsiniz.

 

Bebek Giyim Mağazası Açma Şartları

Yukarıda bebek giyim mağazasını nasıl açacağınız ile ilgili bilgiler verdik. Dükkan kiralama aşamasında mutlaka tadilat yapmadan önce vergi levhasını alın. Yapacağınız tadilat, raf alımı, ürün alımı gibi raflarınızı gider olarak olarak kaydedin. Bu size vergi avantajı sağlayacak.

Bebek giyim mağazası açma şartları
Bebek giyim mağazası açma şartları

Vergi levhasını aldıktan sonra, bulunduğunuz ilçe belediyesinden işletme ruhsatını almanız gerekiyor. İşletme ruhsatı için istenen evraklar her belediye de farklılık gösterir. Sizler için bazı ortak istenen evrakları aşağıda listeleyelim.

  • Vergi levhası fotokopisi
  • Kira kontratı
  • İmza sirküleri
  • Oda kayıt belgesi
  • Sgk giriş bildirgesi ( Muhasebeciden alınacak)
  • Ticari Sicil kayıt ilanı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet vesikalık

Not: Bazı belediyeler sizden güvenlik kamerası kurulmasını isteyebilir. Ör; Alanya belediyesi gibi. Bu nedenle istenilen evrakları daha detaylı öğrenmek için belediye ruhsat müdürlüğünü ziyaret edin.

 

Bebek Giyim Mağaza Maliyeti

Bebek giyim mağazası açmak için maliyetin alt sınırı 50 Bin TL diyebiliriz. Ancak üst sınırı yoktur. Örneğin; şu sıralar fiyatı 1600 TL olan bakır rengi bebek arabaları çok popüler. Bunun yanın da 500 TL’ye satılan yürüteçlerde öyle.

Bu tarz A’dan Z’ye ürünler bulundurmak isterseniz üst maliyet limitiniz 200 Bin TL’yi de aşacaktır. Tabi ekstra büyük marka ürünler bulundurma, geniş mağaza tasarımı gibi.

Eğer doğru lokasyonda mağaza açılışı yapıyorsanız, harcadığınız sermaye kadar ciro yaparsınız. Ancak ilk defa bu sektöre giriş yapacak ve sıfırdan mağaza açılışı yapacaksanız, mutlaka düşük sermaye ile başlayınız. Bu sayede müşterilerin taleplerini daha iyi anlamış olursunuz.

Not: Bebek giyim mağazası açmak için yeterli sermayeniz yok ise, en karlı dükkan açma fikirleri başlıklı makaleyi inceleyim farklı fikirler edinebilirsiniz.

Bebek Giyim Bayilik Veren Firmalar

Bebek giyim bayiliği veren firmalar
Bebek giyim bayiliği veren firmalar
  • Kanz çocuk giyim
  • Dastini Bebek Mağazası
  • Carnaval kids
  • Aktif Bebek
  • Hera Bebek Bayilik
  • Best Kids Bayilik

Not: Bebek giyim alanında bir çok büyük firma bayilik vermek yerine kendi mağazalarını açmayı tercih ediyor. Örneğin; E-bebek, Bücürük gibi.Ancak bu firmalarla anlaşma yapmak istiyorsanız, direkt olarak görüşme yapmalısınız.

 

Çocuk Giyim Mağazası Açmak İstiyorum Diyenlere Tavsiyeler

Bebek giyim mağazası açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler
Bebek giyim mağazası açmak istiyorum diyenlere tavsiyeler

### Sektörde bir çok rakibiniz olduğunuz unutmayınız. Bu nedenle Instagram ve internet üzerinden satış yapmak size büyük bir avantaj kazandıracak. İnstagram üzerinden sadece ürün fotoğrafları paylaşarak kitlenizi oluşturun. Oluşturmuş olduğunuz kitlenin ürün satın alması için e-ticaret paketleri satan firmalar ile anlaşma sağlayın.

### Reklam malzemeleri için harcama yapmaktan çekinmeyin. Reklam malzemeleri işletmenize müşteri çekecek ve size bir fırsat tanıyacaktır. İşletmenize gelen müşterilerinize kendinizi en iyi şekilde tanıtmalısınız.

### Anne ve babalar için mutlaka akla gelen ilk seçenek olun. Her yıl kıyafet yenileme zorunluluğu olduğu için müşteri sadakat programları geliştirin. Yapılan alışverişler için puan toplamalarını sağlayın.

### Ticaret bakanlığı üzerinden hazır giyim ile ilgili rapor ve istatistikleri mutlaka inceleyiniz.

Bebek giyim mağazası açmak ” başlıklı makalenin sonuna geldik. Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Beğendiyseniz yorum yapayı ya da paylaşmayı unutmayınız.

Scroll to Top